Tre menn siktet for overgrep mot barn under 14 år

Alle tre er varetektsfengslet i fire uker. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre menn er i Bergen tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Saken betegnes som svært alvorlig.

En anmeldelse som nylig kom inn, gjorde at mennene ble pågrepet tirsdag. Fredag ble de fremstilt for varetektsfengsling, noe som foregikk for lukkede dører.

Nekter straffskyld

Etter det Bergensavisen får opplyst, skal de seksuelle overgrepene ha skjedd flere tiår tilbake. Sakene skal ikke ha tilknytning til Dark Room-etterforskningen.

To av mennene som framstilles er i 60-årene, begge nekter straffskyld. Thomas Støer, forsvareren til en av de to, sier hans klient er sjokkert over siktelsen.

- Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, som kom som et sjokk. Han sier han ikke har noe med denne saken å gjøre, sier Støer.

Forsvarer for den tredje mannen, advokat Anders Johnsen, ønsker ikke å kommentere saken i det hele tatt, skriver Bergens Tidende.

Mye etterforskning gjenstår

Politiadvokat Cathrine Krohn ønsker ikke å kommentere hvor mange ofre det er snakk om.

- Ganske mye etterforskning gjenstår, både undersøkelser og avhør av vitner. Vi er helt i startfasen. Faren for at bevis kan gå tapt er stor, sier hun.

Bistandsadvokatene Beate Hamre og Ellen E. Mjøs representerer hver sin fornærmede. Begge sier til BT at det dreier seg om en svært alvorlig sak.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer