Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre menn siktet for Toppe-drapet

Tre menn i alderen 17 til 20 er pågrepet og siktet for drapet på Mentz Dankert Løtvedt i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er pågrepet tre personer i forbindelse med drapet. De siktede er i alderen 17 til 20 år, sier lensmann Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no lørdag kveld.

- Mennene er fra Åsane-området og bor i nærheten av den drepte, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mentz Dankert Løtvedt hadde ligget død i sin egen bolig i en ukes tid da han ble funnet død om kvelden torsdag 12. juni. Politiet tok seg inn i leiligheten etter å ha mottatt flere bekymringsmeldinger fra venner. Da fant de mannen død.

Den rullestolavhengige 59-åringen levde et tilbaketrukket liv. Han hadde kontakt med et ungdomsmiljø, politiet begynte tidlig å lete etter spor i dette miljøet. Flere ungdommer har vært inne til avhør og flere av vitnene skal ha gitt motstridende opplysninger om hva de har sett og når.

- Av hensyn til etterforskingen vil vi ikke kommentere pågripelsene ytterligere, sier Vardøy til bt.no. Politiet sier det er for tidlig si noe mer både om bakgrunnen for siktelsene og andre momenter i sakens utvikling. De tre mennene vil nå bli avhørt nærmere omkring drapet.