Tre menn til avhør i metanol-saken

I dag ble tre menn avhørt av politiet i Moss i forbindelse med metanol-saken. To ble sluppet fri, mens en vurderes framstilt for varetektsfengsling mandag. Metanolforgiftet sprit har hittil trolig tatt fem liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mandag skal vi ta stilling til som vi skal begjære en mann fra Østfold varetektsfengslet. Denne mannen har vært inne til avhør tidligere, men ble dimittert, sier politiinspektør Jon Aga i Moss politidistrikt til NTB.

Fra før er tre menn siktet for ulovlig omsetning av metanolholdig alkohol. En 41 år gammel mann er varetektsfengslet i Oslo, mens to menn på 37 og 46 år er varetektsfengslet i Moss.

Kripos-assistanse

Foruten mannen som vurderes varetektsfengslet, satt enda to menn i avhør hos politiet i Moss fredag, men begge ble sluppet fri.

- Vi anser at disse er lavere i hierarkiet, mens mannen som fortsatt er pågrepet, ser ut til å være mellomsentral, sier Aga.

Ifølge Aga begynner politiet å få bedre oversikt over saken, men det er mange personer og mange forklaringer å forholde seg til.

- Vi har fått analyseassistanse fra Kripos slik at vi lettere kan sammenligne forklaringer og lettere se hvis noen endrer forklaring, opplyser Aga.

Advarer mot nytt parti

Han advarer fortsatt folk på det sterkeste mot å drikke sprit de ikke kjenner opprinnelsen til, eller smuglersprit i det hele tatt.

- Fortsatt kan det være over 1.000 liter sprit på avveie. Nå ser det ut til at det er annet parti i omsetning, som er fylt på andre type kanner enn de vi har sett hittil. Så selv om spriten er på andre kanner, betyr det ikke at den er trygg, sier Aga.

Fredag ble en oslo-mann i 40-årene lagt inn på Ullevål sykehus med metanolforgiftning. Tilstanden hans var fredag ettermiddag livstruende.

Fire personer er bekreftet omkommet som følge av metanolforgiftning, mens en kvinne som er funnet død, antas å ha samme dødsårsak.