Tre menn til avhør i metanol-saken

I dag ble tre menn avhørt av politiet i Moss i forbindelse med metanol-saken. To ble sluppet fri, mens en vurderes framstilt for varetektsfengsling mandag. Metanolforgiftet sprit har hittil trolig tatt fem liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Mandag skal vi ta stilling til som vi skal begjære en mann fra Østfold varetektsfengslet. Denne mannen har vært inne til avhør tidligere, men ble dimittert, sier politiinspektør Jon Aga i Moss politidistrikt til NTB.

Fra før er tre menn siktet for ulovlig omsetning av metanolholdig alkohol. En 41 år gammel mann er varetektsfengslet i Oslo, mens to menn på 37 og 46 år er varetektsfengslet i Moss.

Kripos-assistanse

Foruten mannen som vurderes varetektsfengslet, satt enda to menn i avhør hos politiet i Moss fredag, men begge ble sluppet fri.

- Vi anser at disse er lavere i hierarkiet, mens mannen som fortsatt er pågrepet, ser ut til å være mellomsentral, sier Aga.

Ifølge Aga begynner politiet å få bedre oversikt over saken, men det er mange personer og mange forklaringer å forholde seg til.

- Vi har fått analyseassistanse fra Kripos slik at vi lettere kan sammenligne forklaringer og lettere se hvis noen endrer forklaring, opplyser Aga.

Advarer mot nytt parti

Han advarer fortsatt folk på det sterkeste mot å drikke sprit de ikke kjenner opprinnelsen til, eller smuglersprit i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer