Tre menn tiltalt for luksus-bedrageri

For til sammen 16 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er tiltalt for å ha lurt til seg luksus uten å betale for seg. I to år bestilte de en lang rekke varer og tjenester for til sammen 16 millioner kroner.

Mandag må de tre mennene, som alle er i midten av 30-årene, møte i Oslo tingrett. Mennene er bosatt i Oslo og er alle tidligere straffedømt, skriver Dagens Næringsliv. Strafferammen for grovt bedrageri er seks år.

Alle forholdene mennene er tiltalt for, skjedde i årene 2008 til 2010, bortsett fra et hotellopphold på Skarsnuten hotell i Hemsedal i 2012.

Den lange svindellisten som blir gjengitt i den 75 sider lange tiltalen, omfatter blant annet bestilling av 37 kilo indrefilet av okse, besøk på Wallmanns salonger i Oslo, opphold på flere av hovedstadens beste hoteller, leie av Mercedes-er, BMW-er og dyre Volvo-er, eksklusive klær, sigaretter og vin. Alt dette og mye mer ble ifølge tiltalen bestilt til selskapene 3 venner, Nordic Vision og Ilira Frukt og Tobakk.

- De overtok selskapene, fikk kreditter og bestilte varer og tjenester, som de aldri betalte. Slik holdt de på til de ble oppdaget, sier politiadvokat Svein Olav Kristiansen i Oslo politidistrikt.

Ifølge Kristiansen var det ikke alminnelig drift i selskapene mens de tiltalte kontrollerte dem. Da de ble slått konkurs var det nærmest ingenting igjen til kreditorene i noen av selskapene, sier han.

To av mennene er også tiltalt for å ha lurt skattemyndighetene til å få 1 million kroner i momsrefusjon for en rekke av varene de bestilte, men aldri betalte.

To av de tiltalte, som opprinnelig kommer fra Chile og Tyrkia, erkjenner ikke straffskyld. Advokat Marius Dietrichson, som representerer nordmannen som har den mest omfattende tiltalen mot seg, vil ikke oppgi om hans klient vedgår skyld eller ikke.

(NTB)