Tre menn tiltalt for voldtekt av jente (15)

Tre menn risikerer inntil 21 års fengsel for gruppevoldtekt av jente (15) i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag møter tre menn i Sarpsborg tingrett, tiltalt for voldtekt av en 15 år gammel jente, melder NRK Østfold.

Alle tre mennene nekter straffskyld, og hevder den seksuelle omgangen var frivillig. Ugjerningen skal ha skjedd 10. november i fjor. De tre mennene skal være fra Iran og Kosovo og fra 19 til 26 år gamle da ugjerningen fant sted.

Fredrikstadjenta skal ha blitt voldtatt av alle tre mennene etter tur i en leilighet i Sarpsborg. Etter de påståtte voldtektene skal mennene ha kjørt jenta hjem til Fredrikstad.

To av mennene kommer fra Fredrikstad, en fra Sarpsborg. En fjerde mann ble pågrepet og siktet, men løslatt, fri for mistanke.

Etter politiavhør av 15-åringen forsto politiet det som om hun var blitt bortført fra bussterminalen i Fredrikstad av de tre tiltalte, og kjørt derfra til leiligheten i Sarpsborg.  Nærmere gransking av videopptak fra bussterminalen tyder på at jenta kan ha blitt med i bilen frivillig.

De tre mennene skal være av utenlandsk opprinnelse, og jenta kjente en av de tre tiltalte. De to andre hadde hun hilst på.

Mennene er ikke tiltalt for bortføring. 

- Jeg vil påpeke at min klient aldri har hevdet å ha blitt bortført, sier jentas bistandsadvokat, Kristin Morch til NRK.

FORSVANT FRA BUSSTERMINALEN:  Den 15 år gamle jenta ble plukket opp på bussterminalen i Fredrikstad. Foto: JON TERJE PEDERSEN
FORSVANT FRA BUSSTERMINALEN: Den 15 år gamle jenta ble plukket opp på bussterminalen i Fredrikstad. Foto: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

Det er satt av tre dager til rettsaken.

Strafferammen for gruppevoldtekt er 21 års fengsel.

Les også:

Siktet satt fri

Tviler på bortføring

Tre innrømmer sex

Jente (15) bortført og gruppevoldtatt

<B>JENTA BLE TATT HIT: Her i dette huset skal den 15 år gamle jenta ha blitt voldtatt av tre menn. De innrømmer å ha hatt sex med henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer