Tre menn tiltalt for voldtekt

Tre menn i 40-åra, deriblant en forfatter, er tiltalt for ha voldtatt en kvinne i hjelpeløs tilstand, melder VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ha blitt tatt bilder av overgrepene.

Voldtekten skal ha funnet sted i en leilighet i Oslo natt til 21. mars i fjor, ifølge den ferske tiltalen fra Statsadvokatembetet i Oslo, melder VG.

Vil inndra fotoutstyr

Forfatteren og en av de to andre mennene skal ha forgrepet seg på kvinnen etter tur, mens den tredje mannen tok bilder av overgrepene.

Kvinnen var ute av stand til å motsette seg handlingen fordi hun var beruset og/eller sov, ifølge tiltalen, skriver NTB.

Overgrepene dekkes av voldtektparagrafen.

Tiltalen er tatt ut etter riksadvokatens ordre, og i tiltalen blir det tatt forbehold om inndragning av fotoutstyr som en av de tre mennene skal ha tatt bilder med.

Kjent forfatter

Dagbladet har snakket med advokat Knut Helge Hurum, som representerer mannen som verken er forfatter eller redaktør. Han ønsker på det nåværende tidspunkt ikke si noe annet enn at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Forfatteren som skal ha forgrepet seg på kvinnen er prisbelønnet og godt kjent i norsk kulturliv. Redaktøren, som er tiltalt for å ha medvirket til overgrepene, ved at han skal ha fotografert det hele, leder et mindre magasin.

Forsvareren til forfatteren, Petar Sekulic sier til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld, og at han utover det ikke har noen kommentar til denne saken.

Kommer opp i april

Kai Roger Vaag, som forsvarer den tiltalte redaktøren, sier til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffeskyld, og at han heller ikke har noen kommentar til saken.

Det har heller ikke kvinnens bistandsadvokat Brit Kjelleberg.

Til VG har Kjelleberg sagt at hun ikke ønsker å uttale seg av hensyn til sin klient.

Saken vil komme opp i Oslo tingrett i april 2017.