Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre menn varetektsfengslet etter at 23-åring forsvant på sjøen

Sist fredag dro fire menn sammen ut på havet i Vesterålen. Én er fortsatt savnet, og onsdag fikk politiet medhold i varetektsfengsling av de øvrige tre.

SAVNET: Truls Henrik Johansen har vært savnet siden siden 15. juni. Nå har politiet varetektsfengslet tre menn i saken. Foto: Trond K. Johansen
SAVNET: Truls Henrik Johansen har vært savnet siden siden 15. juni. Nå har politiet varetektsfengslet tre menn i saken. Foto: Trond K. Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til fredag 15. juni dro 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes ut på sjøen i Vesterålen sammen med tre menn i 30-årene. De dro ut med to småbåter, to menn i hver båt. Begge båtene skal ha gått på skjær.

De tre mennene ble alle plukket opp av en redningsskøyte i løpet av natten, men Johansen er fremdeles ikke funnet.

Én av de tre er siktet er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, mens de to øvrige er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Politiet ba om varetektsfengsling for alle de tre mennene, men tingretten ga ikke medhold i fengsling av de to som er siktet for å ha forlatt Johansen.

Kjennelsen ble anket, og Hålogaland lagmannsrett ga onsdag politiet medhold til varetektsfengsling av alle tre.

- Vi tar avgjørelsen til etterretning og mener det er bra for den videre etterforskningen at disse holdes i varetekt. Vårt mål er todelt: Vi vil finne den savnede, og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham, sier seksjonsleder Anne Margrethe Kleczka ved driftsenheten Lofoten og Vesterålen i Nordland politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Siden Johansen forsvant, har det blitt gjort omfattende søk etter ham, men så langt uten hell. Kleczka opplyser at det vil bli gjort flere søk etter den savnede, og at politiet i Lofoten og Vesterålen etterforsker saken i samarbeid med Kripos.

Alle de tre mennene er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media