Tre menn varetektsfengslet for gjengvoldtekt av norsk kvinne i Benidorm

Tre av de fem franskmennene som er siktet for å ha gjengvoldtatt en norsk kvinne i 20-årene i Benidorm i Spania, er varetektsfengslet. To menn er løslatt.

ETTERFORSKES: Bilder fra onsdag kveld viser at de fem mennene blir fraktet til ferieleiligheten der de fem franske mennene skal ha oppholdt seg. Det var i denne bygningen den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Manuel Lorenzo / EPA
ETTERFORSKES: Bilder fra onsdag kveld viser at de fem mennene blir fraktet til ferieleiligheten der de fem franske mennene skal ha oppholdt seg. Det var i denne bygningen den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Manuel Lorenzo / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kommer til å anke fordi vi ikke er enig i avgjørelsen. To er løslatt og tre er varetektsfengslet, sier forsvarer Gilberto Ruiz Girado til VG.

De involverte i saken forklarte seg i flere timer i tingretten i Benidorm torsdag, ifølge avisen.

Onsdag ble de fem franske mennene i alderen 18 til 19 år pågrepet, mistenkt for gjengvoldtekt av en norsk kvinne i 20-årene. Politiet i Benidorm mener de fem mennene også har forgrepet seg på kvinnens 19-årige venninne.

Gruppevoldtekten skal ha skjedd i mennenes feriebolig i Benidorm, etter at de hadde kommet i kontakt med de norske kvinnene på Instagram. Den 19-årige kvinnen forlot stedet først, etter at hun skal ha blitt befølt. Venninna, som ble igjen, skal da ha blitt voldtatt av de fem unge mennene.

19-åringen skal ha forlatt bygningen der overgrepene fant sted, før de norske kvinnene sammen skal ha oppsøkt et legesenter i området, der legen varslet politiet.

De fem mistenkte ble fort sporet opp via sosiale medier og pågrepet noen timer seinere; de skulle etter planen reise hjem i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer