Tre menn varetektsfengslet for gjengvoldtekt av norsk kvinne i Benidorm

Tre av de fem franskmennene som er siktet for å ha gjengvoldtatt en norsk kvinne i 20-årene i Benidorm i Spania, er varetektsfengslet. To menn er løslatt.

ETTERFORSKES: Bilder fra onsdag kveld viser at de fem mennene blir fraktet til ferieleiligheten der de fem franske mennene skal ha oppholdt seg. Det var i denne bygningen den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Manuel Lorenzo / EPA
ETTERFORSKES: Bilder fra onsdag kveld viser at de fem mennene blir fraktet til ferieleiligheten der de fem franske mennene skal ha oppholdt seg. Det var i denne bygningen den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Manuel Lorenzo / EPAVis mer

- Vi kommer til å anke fordi vi ikke er enig i avgjørelsen. To er løslatt og tre er varetektsfengslet, sier forsvarer Gilberto Ruiz Girado til VG.

De involverte i saken forklarte seg i flere timer i tingretten i Benidorm torsdag, ifølge avisen.

Onsdag ble de fem franske mennene i alderen 18 til 19 år pågrepet, mistenkt for gjengvoldtekt av en norsk kvinne i 20-årene. Politiet i Benidorm mener de fem mennene også har forgrepet seg på kvinnens 19-årige venninne.

Gruppevoldtekten skal ha skjedd i mennenes feriebolig i Benidorm, etter at de hadde kommet i kontakt med de norske kvinnene på Instagram. Den 19-årige kvinnen forlot stedet først, etter at hun skal ha blitt befølt. Venninna, som ble igjen, skal da ha blitt voldtatt av de fem unge mennene.

19-åringen skal ha forlatt bygningen der overgrepene fant sted, før de norske kvinnene sammen skal ha oppsøkt et legesenter i området, der legen varslet politiet.

De fem mistenkte ble fort sporet opp via sosiale medier og pågrepet noen timer seinere; de skulle etter planen reise hjem i går.

Overfor nyhetsbyrået EFE nekter franskmennene straffskyld for overgrepene. De skal ha forklart at de hjalp de fornærmede kvinnene med å kle på seg, og ringte etter drosje til dem.

Verken Utenriksdepartementet eller Kripos er koblet inn i saken fra norsk side, opplyser de til Dagbladet.

(©NTB)