Tre mennesker ble drept under Boston Maraton: I dag møtte 21-åringen i retten

Risikerer dødsstraff.

SISTE HØRING:  Den mistenkte bombemannen, Dzhokhar Tsarnaev, ririkerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig i terroraksjonen under Boston Maraton i april i fjor. FOTO/TEGNING: AP /JANE FLAVELL COLLINS
SISTE HØRING: Den mistenkte bombemannen, Dzhokhar Tsarnaev, ririkerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig i terroraksjonen under Boston Maraton i april i fjor. FOTO/TEGNING: AP /JANE FLAVELL COLLINS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For første gang siden han ble stevnet i juli 2013, viste 21-årige Dzhokhar Tsarnaev seg i dag offentlig under en rettshøring i Boston, skriver blant andre USA Today og The Boston Globe. 

Rettslokalet var fullsatt av folk som ville ha et glimt av Tsarnaev. Blant de fremmøtte var også flere av terrorens ofre. 

Fem drept Tsarnaev er mistenkt for å være en av terroristene som sto bak bombeangrepet mot Boston Maraton i april i fjor, en terroraksjon som kostet tre mennesker livet og skadet 264.

Noen dager etter terroren ble han pågrepet etter en skuddveksling med politiet der den andre angivelige bakmannen for terroren, Dzhokhars bror, Tamerlan Anzorovich Tsarnaev (26), ble drept.

Også en politimann døde som følge av skuddvekslingen - noe som gjør det totale antall døde som konsekvens av terroren, til fem.

Vil flytte rettssaken Sikkerhetsoppbudet beskrives som stramt, og Tsarnaev beskrives å ha sett rufsete og ugredd ut idet han ankom rettshøringen, og skal ha gitt et tilsynelatende nervøst smil til sine advokater. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer