Tre meter slange kom opp av do

Levde i avløpsrør i engelsk blokk i tre måneder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skrekkslagne beboerne i blokka i West Didsbury i Manchester har siden august opplevd at en tre meter lang slange har hatt gjesteopptredener i toalettskålene deres. Men de er blitt møtt med skepsis. Ikke minst da en beboer fikk brannvesenet til å gjennomsøkte avløpsrørene med fiberoptisk utstyr, resultatløst.

Fanget den i søppelbøtte

Men nå har skeptikernes pipe fått en annen lyd. For en modig beboer fikk lørdag kveld endelig fanget monsteret, melder blant andre Times Online

19-åringen oppdaget boa constrictoren på baderomsgulvet sitt. Han satte en søppelbøtte ved siden av og slangen ålet seg inni. Så satte den modige beboeren lokket på bøtta og ringte RSPCA.

- Jeg tror han ble ganske overrasket over å se slangen der. Han spurtet ned i hagen og hentet en murstein som han dekket dolokket med, sier David Fitzgerald, som eier leilighetene.

- Uvanlig

Slangen, en boa constrictor, lyder navnet Keith. Trolig ble han forlatt av eieren sin, som ble kastet ut for å skylde nesten 63 000 kroner i husleie. Slangen kan ha blitt etterlatt med vilje som hevn.

Fitzgerald bekrefter at en tidligere leietaker eide en 12 år gammel slange.

DOTERROR: Denne tre meter lange boaen har terrorisert beboere i den engelske boligblokken siden august. Nå er den endelig fanget. Dermed kan beboerne trygt vende tilbake til toalettene sine.
DOTERROR: Denne tre meter lange boaen har terrorisert beboere i den engelske boligblokken siden august. Nå er den endelig fanget. Dermed kan beboerne trygt vende tilbake til toalettene sine. Vis mer

En talsmann for dyrevernsorganisasjonen RSPCA sier det ikke er uvanlig at små slanger blir funnet i avløpsrør, men oppdagelsen av den tre meter lange slangen er nokså uvanlig, sier han.

- Slangen ser ut til å levd nokså lykkelig i kloakksystemet tilknyttet leilighetene. Den har ikke hatt noen problemer med å vandre opp og ned avløpsrørene, og har sannsynligvist livnært seg av kloakkrotter, sier Jimmy Ratclidd, koordinator for eksotiske dyr i samme organisasjon.