Tre millioner i etterlønn for Hermansen

Tormod Hermansen får tre millioner kroner for «å stå til disposisjon» for Telenor i ett år etter at han sluttet, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding som ble sendt ut i januar i år, da det var klart at Hermansen skulle slutte til sommeren, heter det at han vil stå til disposisjon for Telenor i ett år etter at han har sluttet, og deretter motta ordinær pensjon. Lønnen for å stå til disposisjon nevnes ikke.

- Jeg har ikke noen spesielt faste oppgaver utover å stå til disposisjon, sier den avgåtte Telenor-sjefen til Dagens Næringsliv.

Han vil ikke opplyse hva han konkret gjør for Telenor. Hermansen sier at hans etterlønn er tilsvarende det andre toppsjefer i næringslivet får.

- Dette er en type etterlønn som er standard. Det er ikke noe spesielt med det. Man kan også se på det som kompensasjon for ikke å ha ferie en del av årene i Telenor, sier Hermansen.

Snakker sammen av og til

Nåværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sier til DN at det hender han har diskusjoner med Hermansen. Men ingen i ledelsen har oversikt over hvor mye Hermansen jobber for Telenor. – Det er viktig for meg at det er stor avstand mellom meg og tidligere konsernleder, sier Baksaas.

(Dagbladet.no)

TIL DISPOSISJON: Avgåtte Telenor-sjef Tormod Hermansen vil ikke si hva han gjør for de tre millionene han får fra tele-selskapet i år. Men det hender den nye sjefen ringer ham.