Tre millioner kan fryse i hjel

FN er bekymret for den iskalde vinteren som vil ramme jordskjelvofrene i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Snøen er ventet i det hardt jordskjelvrammede området i Paksitan neste uke. Hjelpemannskaper kjemper nå for å hindre det FN frykter kan bli en ny dødsbølge, melder Reuters.

Lungebetennelse en stor trussel

Verdens helseorganisasjon (WHO) forteller om et stort antall pasienter som kommer til sykehus med symptomer for lungebetennelse.

- Det vil bli et problem fordi folk lever i kaldt vær med utilstrekkelige matforsyninger og er mer påvirkelige for sykdommer, sier talskvinnen for organisasjonen, Rachel Lavy, i følge Reuters.

Meteorologene i landet melder om spredte byger fra og med neste tirsdag, som vil falle som snø i fjellene, hvor tusenvis trenger hjelp. Meteorologene venter en vinter med ned mot 20 minusgrader.

Mangler penger

FN søkte om 550 milloner kroner til nødhjelpsarbeid, men så langt har de kun mottatt 135 millioner kroner. De ser med bekymring på den kommede vinteren og manglende penger til å redde flere liv, skriver Reuters.

- Vi er nødt til å bestemme hva vi kan gjøre de neste fire ukene med pengene vi har, sier FNs talskvinne Amanda Pitt.

Til tross for dette mener hun at den lave pengestøtten vil innvirke på antall mennesker de kan redde, skriver Reuters.

Pakistans president, Pervez Musharraf, har yttrykt frustrasjon over at verden donerte mer penger til tsunami-ofrene i Øst-Asia. Han mente dette var fordi turister fra vesten var rammet, skriver Reuters.

Når ikke frem

Mange veier er fremdeles sperret på grunn av store jordskred, så hjelpemannskaper har forsøkt å nå frem til kriseområdene med helikoptere.

Tusenvis har flyktet til nødhjelpsleirer satt opp av FN, men forholdene er forferdelige, med dårlige sanitære forhold, lite drikkevann og overfylte telt, skriver nyhetsbyrået.

En måned etter det voldsomme jordskjelvet i Pakistan 8. oktober, som målte 7,6 på Richters skala, var det offisielle antallet dødsofre i overkant av 73 000 mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer