Tre mistenkte Al-Qaida- medlemmer arrestert

Tre saudiarabere er arrestert i Marokko mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot amerikanske og britiske krigsskip i Gibraltarstredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre skal angivelig være medlemmer i Osama bin Ladens nettverk Al-Qaida.

Ifølge en høytstående marokkansk embetsmann ble de tre arrestert i Marokko i mai. De sitter nå i varetekt i Casablanca, hvor de venter på å bli avhørt av påtalemyndigheten.

- Vellykket

- Vi har uskadeliggjort en Al-Qaida-celle som planla å angripe amerikanske og britiske krigsskip i Gibraltarstredet. Det var en vellykket operasjon, sa embetsmannen til nyhetsbyrået Reuters.

De tre skal være mellom 25 og 35 år gamle og ha saudiarabiske pass. De var gift med marokkanske kvinner og godt integrert i lokalsamfunnet.

Joller med sprengstoff

Planen skal ha gått ut på å fylle små joller med sprengstoff for så å legge ut mot Gibraltarstredet og de spanske enklavene Ceuta og Melilla. Der skal de ha planlagt å angripe NATO-skip, fortrinnsvis britiske og amerikanske.

Angrepet ville ha lignet på det som ble utført mot det amerikanske krigsskipet «Cole» mens det fylte drivstoff i Jemen i 2000. Washington ga Al-Qaida skylden for selvmordsangrepet, som drepte 19 amerikanske soldater.

Ifølge en vestlige diplomat samarbeidet marokkansk etterretning med amerikanske, britiske, franske, spanske og andre vestlige og arabiske kolleger i avsløringen av terrorplanene. Det er første gang siden terrorangrepene 11. september at en slik gruppe er avslørt i Marokko.

(NTB)