Omikron:

Tre mistenkte omikron-tilfeller i Norge

Kommuneoverlegen i Ullensaker kommune er orientert om at tre positive prøvesvar har blitt sendt til sekvensering for omikronvarianten. De tre var reisende som ankom Oslo Lufthavn fra et land i sørlige Afrika, bekrefter kommunen.

NY VIRUSVARIANT: Lurer du på hva omikron-viruset er, og hvordan det kan påvirke oss i Norge? Dette vi om den nye varianten. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Storyblocks / Anton Lier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommuneoverlege Einar Kristian Borud i Ullensaker bekrefter overfor TV 2 at Ullensaker kommune har bedt om sekvensering av tre tester.

Kommunen velger å sekvensere disse testene fordi de mistenker omikronsmitte. Å sekvensere et slikt prøvesvar kan ta flere dager. Mistenkte tilfeller kan bety at noen har testet positivt etter å ha kommet fra ett av de åtte landene sør i sørlige Afrika.

FHI bekrefter at de nå undersøker tre virusprøver for omikron, og at de tre kom med fly til Oslo Lufthavn.

Isolert på karantenehotell

I tråd med de nye rutinene, håndteres reisende fra de åtte landene sør i Afrika med positiv test for SARS-CoV-2, som mistenkte omikron-tilfeller, skriver FHI i en pressemelding.

De som har avgitt positive prøver er isolert på karantenehotell, og følges opp av kommunelegen.

- Det viktigste nå er at de som er smittet og deres nærkontakter følger reglene om isolasjon og karantene. Vi regner med at vi har de første resultatene av prøvene klare på slutten av morgendagen. Vi melder tilbake til kommunelegen når resultatene foreligger, sier avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, Line Vold, i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.