Tre munker pågrepet etter gigantisk narkofunn i kloster

Fant 4,2 millioner metamfetaminpiller, en granat og ammunisjon i et kloster.

STORE MENGDER: Foto: Myndighetene i Rakhine / NTB Scanpix
STORE MENGDER: Foto: Myndighetene i Rakhine / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene i Myanmar har pågrepet tre buddhistiske munker etter funnet av 4,2 millioner metamfetaminpiller, en granat og ammunisjon i et kloster.

Pillene har en estimert verdi på omkring 50 millioner kroner, melder Al Jazeera.

Ifølge Maung Maung Yin fra det lokale politiet har narkotikapolitiet funnet ytterligere 400 000 piller i bilen til en av munkene.

I en kunngjøring fra Myanmars leder, Aung San Suu Kyi, sier hun at det ble funnet penger tilsvarende 6400 kroner i bilen.

Politiet pågrep den ene munken i den nordlige staten Rakhine søndag etter å ha fått tips om at han fraktet en ulovlig last i bilen. De to andre munkene ble tatt i byen Maung Daw, etter å ha blitt koblet dem til narkofunnet.

- Dette er ikke en normal sak, og da vi ble informert om at munkene var anholdt, ble vi alle svært sjokkert, sier politibetjent Kyaw Mya Win.

Myanmar er en stor produsent av metamfetamin, ofte smuglet fra den nordøstlige delen av landet og videre til nabolandene. Antall beslaglagte piller og siktelser i narkosaker har økt kraftig de siste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer