- Tre narkosmuglere hengt i Iran

Minst 108 hengt i landet så langt i år.

HENGT: Iran har hengt tre menn, blant dem en afghaner, dømt for narkotikahandel. Illustrasjonsfoto: Reuters/Raheb Homavandi/Scanpix
HENGT: Iran har hengt tre menn, blant dem en afghaner, dømt for narkotikahandel. Illustrasjonsfoto: Reuters/Raheb Homavandi/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Iran har hengt tre menn, blant dem en afghaner, dømt for narkotikahandel, melder den iranske avisa Kayhan.

Mennene, identifisert om Akbar Z. (33), Hamid Reza H. (28) og afghanske Shah S. (38), ble hengt i fengslet i byen Isfahan i går.

Ifølge nyhetsbyrået AFP gjør det at tallet på antall hengte i Iran beløper seg til 108 så langt i år. I fjor ble minst 270 perosner hengt.

Drap, voldtekt, væpnet ran, narkotikahandel og utroskap kan straffes med døden i landet.

Norske myndigheter har en rekke ganger fordømt og protestert mot henrettelser i Iran. I juni i år tok utenriksminister Jonas Gahr Støre opp menneskerettssituasjonen med den iranske utenriksministeren Manouchehr Mottaki med særlig fokus på de mange henrettelsene som blir utført i landet.

- Norges holdning til dødsstraff har vi gjort klar både mot Iran og internasjonalt, og iranske myndigheter er veldig klar over Norges standpunkt, sier pressevakt i UD, Bjørn Svenungsen, til Dagbladet.

- Vi jobber for å avskaffe dødsstraff internasjonalt, sier han.