DØDE:  Tre nordmenn var blant de som døde i hotellbrannen i Suleimania nord i Irak torsdag kveld FOTO: REUTERS / Sherko Raouf / SCANPIX
DØDE: Tre nordmenn var blant de som døde i hotellbrannen i Suleimania nord i Irak torsdag kveld FOTO: REUTERS / Sherko Raouf / SCANPIXVis mer

Tre nordmenn blant de døde i hotellbrann i Irak

Norsk far og to barn blant de døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Hotellbrannen i den kurdiske byen Suleimania nord-øst i Irak skal ha startet torsdag kveld og skal være forårsaket av en elektrisk kortslutning, melder nyhetsbyrået AP.

I alt 28 mennesker skal være omkommet. 14 av disse skal ha vært utlendinger og tre av dem  altså norske.

Kontakt -Jeg kan dessverre bekrefte at tre av de omkomne i brannen skal være norske statsborgere. Det dreier seg om en far på rundt førti og to barn på rundt seks og ett år, sier Kjetil Elsebutangen i UD til Dagbladet

-Vi står i kontakt med lokale myndigheter og lokalt helsepersonell for å bringe ytterligere klarhet i hva som skjedde, forteller han.

De tre skal ikke ha pårørende i Norge ifølge UD, men pårørende i Irak skal være varslet.

Øyenvitner forteller om forferdelige scener da hotellgjestene prøvde å komme seg ut av den brennende bygningen som skal ha manglet branntrapper.

Hoppet - Tjukk røyk kom ut fra alle vinduene og jeg så minst tre personer som hoppet fra femte etasje, sier Hawri Hassen, som eier et av nabohotellene til Soma hotell, til AP.

- Jeg så en åpen dør og en mann som lå død på gulvet inne i rommet fordi han hadde blitt kvalt av røyken. Jeg gikk inn i rommet og kastet meg ut av vinudet, forteller, Mariwan Asaad som var på hotellet for å besøke venner.

Suleimania ligger 260 kilometer nordøst for Baghdad og er den viktigste handelsbyen i den selvstyrte provinsen Kurdistan.