«Operasjon Paradis» Niende mai 2007 slo brasiliansk politi til mot komplekset Blur Marlin i Natal.  Foto: Heracles Dantas / O Jornal de Hoj
«Operasjon Paradis» Niende mai 2007 slo brasiliansk politi til mot komplekset Blur Marlin i Natal. Foto: Heracles Dantas / O Jornal de HojVis mer

Tre nordmenn dømt i Brasil

Dømt for hvitvasking etter «Operasjon Paradis».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble tre nordmenn dømt i forbindelse med «Operasjon Paradis» i Brasil.

Den ene av de tre, en 46 år gammel mann ble dømt til elleve år og ti måneder i fengsel. Hans kone (35) fikk sju år og ti måneder, mens den tredje nordmannen (51) ble dømt til ni år og fire måneder av brasiliansk rett, skriver avisa Tribuna do Norte.

Tre brasilianere fikk henholdsvis elleve år, sju år og seks måneder, samt ni år og fire måneder.

9. mai 2007 slo brasiliansk politi til mot 15 leilighetskomplekser i Natal på bakgrunn av mistanke om hvitvasking av penger. Operasjonen ble kalt Operasjon Paradis og førte til at 30 personer ble siktet. Det var flest nordmenn blant disse.

Samtidig aksjonerte norsk politi mot gjengmiljøet i Oslo under navnet «Operasjon Nemesis».

- Betalingsterminal

Kvinnen (35) har hatt svært liten skattbar inntekt i perioden 2002 til 2006. I samme periode ble det satt inn og ut store beløp på kontoen hennes.

«Det tyder på at (navn fjernet) sin konto blir brukt som en form for betalingsterminal i forbindelse med investeringer i Brasil», heter det i en Økokrim-rapport om saken som ble utarbeidet i 2007.

Flere kjente B-gjengmedlemmer, blant annet brødrene Ghulam Abbas og Zahid Rasool, har satt inn større beløp på kvinnens konto, ifølge Økokrim.

51-åringen som ble dømt i dag har stått som eier av en pub i Oslo.

Han har også vært involvert i flere andre selskaper, blant annet et eiendomsselskap.

Til sammen er 30 personer tiltalt i Brasil, men i ulike grupper.

Kortere dommer til Rasool-familien
Elleve personer i eller med tilknytning til Rasool-familien ble i forrige uke dømt i Oslo tingrett delvis i forbindelse med det samme sakskomplekset.

De to hovedtiltalte nevnte brødrene, som er lederskikkelser i B-gjengen, ble dømt til henholdsvis fire og fem år i fengsel. De må også tåle inndragning av millionbeløp og leiligheter i Brasil.

De to brødrene anker dommen, mens enkelte andre av familiemedlemmene som ble dømt tok betenkningstid.

Flere av de tiltalte kvinnene i saken, blant annet brødrenes mor, ble frifunnet.

BESLAGLA MASSASJESTOL: Politiet beslagla flere eiendeler da de slo til mot flere leiligheter på Furuset 9. mai 2007 under det som ble kalt «Operasjon Nemesis». Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
BESLAGLA MASSASJESTOL: Politiet beslagla flere eiendeler da de slo til mot flere leiligheter på Furuset 9. mai 2007 under det som ble kalt «Operasjon Nemesis». Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer