Tre nordmenn drept på Autobahn

En far og to barn omkom i en trafikkulykken på Autobahn i nærheten av Karlsruhe i Tyskland i dag. Moren skal være livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen skal ha vært på vei hjem fra ferie da ulykken inntraff like etter klokka 14 i dag.

Politiet ønsket ikke å gå ut med nasjonaliteten til de omkomne før onsdag, men Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de har fått melding om ulykken.

- Alt vi kan si er at tre nordmenn er omkommet og en person er hardt skadd, sier fungerende pressetalsmann i UD, Erling Rimestad, til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer er det en far og to barn som ble drept i ulykken. Moren ligger livstruende skadd på sykehus.

Rimestad sier at en påfølgende bil med nordmenn kom et stykke bak ulykkesbilen, men ikke var involvert i ulykken. Mer enn dette vil han ikke si før alle pårørende er informert.

Telefonkontakt

Norges konsul i Hamburg, Hugo Korsnes, sier til NRK at den forulykkede bilen kjørte ifølge med en annen norsk bil som kjørte lenger bak.

- Politiet har sagt at de hadde mobilkontakt, men at denne plutselig ble brutt. Da de i den bakerste bilen ringte politiet fikk de vite om ulykken, sier Korsnes.

Det var broren til den drepte mannen som kjørte den bakre bilen. Han ble tatt med til et krisesenter hvor han fikk hjelp til å takle sjokket.

Gjennom autovernet

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA har traileren først kjørt på en bil i eget kjørefelt, og så kjørt gjennom autovernet hvor den krasjet med den norske bilen.

Bremsene skal ha sviktet på traileren, og den norske personbilen skal ha havnet under traileren, hvor den ble totalvraket.

To andre bilder var også involvert i ulykken, og fem personer skal være skadd i tillegg til de omkomne.

  • Veien ble holdt stengt i åtte timer, men politiet åpnet veien igjen ved 22-tida. Da var det en ni kilometer lang kø på Autobahn.
VRAK: Bilen hadde ingen sjanse da den møtte traileren på Autobahn i Tyskland i dag.