Tre nordmenn ettersøkt i USA

For miljøforbrytelser. - Vi ble utsatt for en hevnaksjon, sier norsk sjømann.

SIKTET FOR Å HA DUMPET OLJE ULOVLIG: På cruiseskipet som da het SS Norway. Men nordmennene mener de ble utsatt for hevn og deretter sviktet. Foto: SCANPIX.
SIKTET FOR Å HA DUMPET OLJE ULOVLIG: På cruiseskipet som da het SS Norway. Men nordmennene mener de ble utsatt for hevn og deretter sviktet. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På amerikanske miljømyndigheters side over «Most wanted fugitives» - mest etterlyste rømlinger - står tre nordmenn.

Nordmennene ble siktet for miljøkriminalitet i desember 2003 og er den dag i dag etterlyst for å ha dumpet olje illegalt på sjøen og for å ha trikset med loggbøkene da de jobbet som maskinsjefer på det Norwegian Cruise Line-eide skipet «SS Norway» på 1990- og starten av 2000-tallet.

«Å dumpe oljeholdig bunnvann kan skade fisk og annet liv i havet», påpeker Environmental Protection Agency (EPA) på sine nettsider.

«Do not attempt to apprehend any of these individuals» — ikke forsøk å pågrip noen av disse individene, står det med røde bokstaver på nettsidene. Her er totalt 21 personer fra inn- og utland presentert i hver sine «wanted»-plakater med navn, beskrivelse, fødselsdato, noen også med bilde. EPA ber publikum ta kontakt dersom de vet hvor noen av rømlingene befinner seg.

Visste ikkeDagbladet.no har snakket med to av de tre nordmennene, som var intetanende om at de siden desember i fjor har vært offentliggjort på nettet som etterlyste forbrytere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer