Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre nordmenn i båtdrama

En nordmann ble sterkt nedkjølt fløyet til sykehus da båten han og to andre var i, sprang lekk og sank utenfor Hättan ved svenskekysten seint i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene ble alle sammen fraktet til Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med helikopter i natt. De tre ble funnet av helikopteret et stykke nord for Hättan, som ligger på vestsida av øya Orust rett utenfor Uddevalla.

Klarer seg

En av de tre mennene hadde ligget i sjøen i lang tid før redningsmannskapene kom, mens de to andre hadde klart å ta seg opp på en holme i øygruppa Gräsholmarna.

- Båten gikk på et skjær, sprang lekk, og er totalhavarert. Vi har ikke opplysninger om den har sunket, sier assisterende redningsleder Birgitta Rosander ved Sjöräddningscentralen.

Helikopteret hadde vinsjet alle tre nordmennene om bord ved 23.15-tida. De vil alle overleve.

Totalvrak

Fritidsbåten, som er en Nimbus 31 fot, var på vei mot Norge, da den ved 20.40-tida i går kveld gikk på grunn ved Hättan. En av mennene ringte redningssentralen på en norsk mobiltelefon, og ba om assistanse. De første meldingene tydet imidlertid på at situasjonen ikke var dramatisk.

En time seinere fikk sentralen en ny beskjed, denne gang om at båten tok inn store mengder vann. Kort etter, ved 22.10-tida, var to redningsskøyter og et helikopter på plass. Fritidsbåten var da totalvraket.

<B>SPRANG LEKK:</B> De tre nordmennene var om bord i en båt av denne typen, en Nimbus 31.
Hele Norges coronakart