Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre nordmenn pågrepet i Spania for hærverk mot kreftforenings kunstutstilling

Skal ha slått i stykker seks installasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokken 05.00 onsdag morgen ble tre 20 år gamle nordmenn arrestert i Malaga i Spania for å ha begått hærverk mot seks plakater, som var en del av en kunstutstilling, skriver den regionale avisen Diario Sur.

Politiet ble tilkalt til Calle Marques de Larios, hovedhandlegata i Malaga, av en ansatt ved det lokale renholdsselskapet, som bevitnet vandaliseringen, ifølge nyhetsbyrået EFE.

Dermed kunne politiet ta de tre nordmennene på fersk gjerning, etter at de, «med vilje», hadde slått i stykker seks installasjoner som var en del av kunstutstillingen satt opp av den spanske kreftforeningen (Asociación Española Contra el Cáncer) og byen Malaga.

En fjerde person skal også ha vært delaktig i hærverket, men vedkommende rømte fra stedet før politiet fikk pågrepet ham.

Hvor store verdier nordmennene ødela kunst for, er uvisst, men summen skal være godt over 400 euro (4000 norske kroner).

De tre nordmenne skal allerede ha fått sin straff, men det framgår ikke hvilken straffereaksjon de har fått.

Pedro Gonzalez, leder for kreftforeningen i Malaga, sier at de vil sette opp nye plakater for å erstatte de som ble ødelagt.

- Ingen vandalisme kan rettferdiggjøres, men å skade noen som kjemper mot kreft og som hjelper folk med problemer, det er ikke til å forstå, sier han til La Opinion De Malaga.

Meningen med plakatene var at de skulle øke bevisstheten om kreft.

- Veldig triste og lei oss for det som skjedde med utstillingen «Sammen», skriver kreftforeningen på Twitter.

Hele Norges coronakart