Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre nordmenn skal være drept i kamper i Syria

Norske krigere på begge sider skal ha blitt drept.

SKAL HA BLITT DREPT I KOBANI: Ifølge ABC Nyheter skal en nordmannsom kjempet for den kurdiske gruppa PKK mot IS ha blitt drept i kamper i byen Kobani.  Foto:  REUTERS/Osman Orsal/NTB Scanpix
SKAL HA BLITT DREPT I KOBANI: Ifølge ABC Nyheter skal en nordmannsom kjempet for den kurdiske gruppa PKK mot IS ha blitt drept i kamper i byen Kobani. Foto: REUTERS/Osman Orsal/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To norske borgere skal være drept i kamper for Den islamske staten (IS) i Syria. I tillegg meldes det at en nordmann som kjempet for kurdiske styrker er drept.

En 24-årig norsk-eritreer og en 23-åring er de to som ble drept mens de kjempet for IS, ifølge TV 2. Kanalen melder tirsdag at 24-åringen, som kom til Norge fra Eritrea som enslig, mindreårig asylsøker i 2003, er en av de norske borgerne som har vært lengst i Syria.

Tor Bach, som er redaktør i nettstedet Vepsen, kjente 24-åringen før han ble radikalisert og traff ham også flere år senere.

- Da var det en sint ung mann med stort skjegg som hadde forandret seg fullstendig, sier Bach.

Tirsdag skriver ABC Nyheter at en mann i 20-årene fra Oslo skal være drept i kamper ved byen Ayn al-Arab, bedre kjent under det kurdiske navnet Kobani. Mannen skal ha sluttet seg til den kurdiske gruppen PKK, som har tette bånd til YPG-militsen. Sistnevnte kjemper mot IS ved byen som ligger nær grensen til Tyrkia.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling