Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre norske barn gjenforent med foreldre

Etter et to døgn langt mareritt i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge meldinger til Utenriksdepartementet (UD) finnes det flere norske barn på sykehus i Thailand som ikke finner foreldrene sine, og som ikke klarer å gjøre rede for seg.

Gjenforent

I dag tidlig opplevde tre norske familier å bli gjenforent med barna sine, som forsvant da de frådende vannmassene traff strendene i Phuket i Thailand, melder Nettavisen.

- De tre barna er i god behold, og er nå gjenforent med familiene sine, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i UD til Dagbladet.no.

Barna tilhører tre ulike familier. Foreldrene til barna skal ha blitt funnet på sykehus i Phuket-området. Ifølge VG Nett ble ett av dem gjenforent med sin mor, et annet med sin far, og det siste barnet fikk begge foreldrene tilbake.

I tillegg skal også en norsk kvinne, som kom seg til Bangkok, ha funnet igjen mann og barn. De skal nå være på vei for å gjenforenes med kvinnen.

Leter på sykehus

Personell fra den norske ambassaden i Bangkok har opprettet en provisorisk filial i Phuket. En av de viktigste oppgavene deres er å lete etter nordmenn på sykehus i området.

- Europeiske reiseforsikring har også sendt leger til området som gjør det samme, sier ambassadør Ragne Birthe Lund til VG Nett.

- Fortsatt er utallige skadde og omkomne uidentifisert. Vi har en enorm oppgave foran oss, sier Lund.

Norske myndigheter har foreløpig ikke oversikt over hvor mange norske barn som i øyeblikket er alene i Thailand. De vet heller ikke hvor mange nordmenn som ikke kan gjøres rede for etter jordskjelvkatastrofen.

- Det er fortsatt flere hundre som er savnet, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen til Dagbladet.no.

- Noe av det vi har vært mest bekymret for har vært meldingene vi har fått om at barn er alene fordi de har kommet vekk fra foreldrene sine. Det har vært topp prioritert, sier Andersen til NTB.

13 drept

Ifølge norske myndigheter skal minst 13 nordmenn være omkommet etter flodbølgene. Det fryktes at dette tallet vil stige betraktelig de nærmeste dagene.

- Meldingene om 13 omkomne er ikke bekreftet, men baserer seg på opplysninger fra pårørende. Vi har foreløpig ikke fått melding om flere omkomne nordmenn, sa Andersen klookka 10 i dag tidlig.

To av de omkomne nordmennene skal ha befunnet seg i Sri Lanka, mens elleve var i Thailand. Norge er en av de utanlandske nasjonene som er hardest rammet av katastrofen.

BØLGENE SLÅR INN MOT PHUKET: Et amatøropptak viser de dødelige bølgene idet de slår inn langs kysten av feriestedet Phuket i Thailand.
LYSPUNKT I TRAGEDIEN: Lille Hannes (1 1/2 år) fra Sverige ble i går gjenforent med foreldrene sine etter å ha blitt etterlyst på nettet (les hstorie <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/12/27/418655.html">her</a>). I dag kom tre norske barn tilbake til familiene sine.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media