Tre norske etterforskere til Danmark

Tre norske polititjenestemenn reiser i dag til Kolding i Danmark for å møte de to guttene på 17 og 18 år som er siktet for drapet på Bernt Alfred Lillebo i Porsanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

i morgen skal etterforskerne ta med guttene til Tromsø, hvor de skal fremstilles for varetektsfengsling. Onsdag ber politiet forhørsretten om at de to varetektsfengsles for fire uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiinspektør Inger-Marie Landfald i Vest-Finnmark politidistrikt.

- Det formelle avhøret av de to vil trolig tidligst finne sted på norsk jord tirsdag, dersom de da har fått oppnevnt norske forsvarere. Men etterforskerne vil alt i kveld forsøke å få snakket med dem i Danmark, sier Landfald.

De to guttene fikk i går tilbud om norsk forsvarer under fengslingsmøtet i Kolding, men de avslo tilbudet. De ville vente til framstillingen i Tromsø onsdag. De norske etterforskerne vil få en utredning fra sine danske kolleger om hva som er skjedd i saken på dansk jord.

De to tenåringene er siktet for forsettlig drap på 52 år gamle Lillebo. Den ene av dem er Lillebos 17 år gamle sønn, den andre er sønnens 18 år gamle kamerat.

(NTB)