Tre norske menn blant de savnede

228 mennesker fryktes drept i flystyrt. Norsk UD bekrefter at tre nordmenn på 35, 37 og 58 år var om bord på det savnede Air France-flyet.

SJOKK OG SORG: Hundrevis av pårørende av de savnede flypassasjerene samlet seg i både Brasil og Frankrike i kveld, mens de ventet på nyheter om katastrofen. Her fra Windsor Hotel i Rio de Janeiro. Foto: SCANPIX
SJOKK OG SORG: Hundrevis av pårørende av de savnede flypassasjerene samlet seg i både Brasil og Frankrike i kveld, mens de ventet på nyheter om katastrofen. Her fra Windsor Hotel i Rio de Janeiro. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Franske myndigheter ba i kveld forsvarsdepartementet i USA om hjelp i letingen etter det savnede Air France-flyet som hadde 228 mennesker om bord da det forsvant et sted over Atlanterhavet, etter å ha passert gjennom voldsomt tordenvær i 04-tida natt til mandag norsk tid.

Flyet har trolig styrtet, og myndighetene har små håp om at noen har overlevd.

Frankrikes president Nicholas Sarkozy var i kveld på Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris for å uttrykke sin sympati med de fortvilte pårørende som har samlet seg i påvente av nyheter om flykatastrofen.

- Jeg fortalte dem sannheten. Utsiktene til å finne noen overlevende er veldig små. Det vil bli svært vanskelig å finne flyet. Søkeområdet er enormt, sier presidenten ifølge nyhetsbyrået AP.

Fly fra flere land på begge sider av Atlanteren prøver nå å finne flyet, så langt uten hell - 15 timer etter at maskinen sendte ut automatiske varsler om en elektrisk svikt.

Fra Oslo og HordalandDet var passasjerer fra en lang rekke land om bord. Brasil og Frankrike er verst rammet, med henholdsvis 80 og 73 savnede ifølge den første opptellingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer