Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre norske soldater skutt i Afghanistan

Ble beskutt fra avstand da de jobbet med å utvide campen. To soldater behandles av lege, men er utenfor livsfare.

SKUTT OG SÅRET: Tre norske soldater ble i dag skutt i Afghanistan da de jobbet med å utvide den norske delen av campen i Meymaneh. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SKUTT OG SÅRET: Tre norske soldater ble i dag skutt i Afghanistan da de jobbet med å utvide den norske delen av campen i Meymaneh. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre norske soldater ble skutt og lettere såret i Meymaneh i Afghanistan i 17-tiden afghansk tid i dag, opplyser Forsvaret.

- Det var tre norske soldater som jobbet utenfor campen i Meymaneh for å utvide denne. De ble beskutt med våpen fra langt hold. Det er ikke klart hvilken våpen som har blitt skutt med, sier oberst Petter Lindquist, kommunikasjonssjef ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, til Dagbladet.

- En av soldatene ble truffet i den skuddsikre vesten, men fikk fragmenter i skulderen, en annen har blitt truffet i låret og en fikk mindre skader i en arm, fortsetter Lindquist.

Oberst Lindquist opplyser videre at prosjektilet som traff soldaten i vesten ikke hadde så stor gjennomslagskraft at den ble penetrert, trolig fordi avstanden var såpass stor. Det betyr at vesten trolig reddet soldatens liv.

- To blir behandlet av lege inne i leiren, men alle er utenfor livsfare.

Afghanske sikkerhetsstyrker har satt i gang undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, og sikret området umiddelbart etterpå.

- Vi vet foreløpig ikke hva som er foranledningen eller hvem som skjøt mot de norske styrkene. Soldatene er etter forholdene i god behold.

- Besvarte norske styrker ilden?

- Jeg har ikke fått rapporter om det, og det er usannsynlig siden de ble beskutt på såpass stor avstand.

Etter skyteepisoden rykket andre soldater fra PRT-en raskt ut, med støtte fra afghanske sikkerhetsstyrker og amerikanske soldater for å sikre området.

Den norske stabiliseringsstyrken (PRT) holder til i Meymaneh by og har hele Faryab-provinsen som operasjonsområde, inkludert Ghowrmach-distriktet. Stabiliseringsstyrken har som sin viktigste oppgave å støtte den afghanske hæren og afghanske politistyrker med å bekjempe opprørere i provinsen.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media