Tre nye år for Killengreen

Justisministerens lovendring sørger for tre nye år for politidirektøren.

NYTER GODT AV LOVENDRING: Politidirektør Ingelin Killengreen har vært politidirektør i ni år. I dag ble det klart at hun blir sittende i tre år til. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NYTER GODT AV LOVENDRING: Politidirektør Ingelin Killengreen har vært politidirektør i ni år. I dag ble det klart at hun blir sittende i tre år til. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Killengreen politidirektør i tre nye år

Ingelin Killengreen fikk i statsråd fredag som ventet forlenget sitt åremål som politidirektør med tre år.

Hun har allerede sittet i jobben som politidirektør i ni år. Loven var nylig slik at politidirektøren satt i stillingen i seks år, med mulighet for tre års forlengelse.

Det ble tidligere i år klart at justisminister Knut Storberget ville endre loven slik at politidirektøren kunne forlenge sitt seks pluss tre år lange åremaål med ytterligere tre år. Dette ble kritisert av blant andre Curt A. Lier i Politiembedsmennenes landforening.

- Justisministeren hindrer andre i å søke stillingen, sa Lier da det ble klart at loven ble endret.

Også venstres justispolitiske talsmann Odd Einar Dørum var klar i sin tale:


- Ordningen med åremål på seks år, og mulighet for utvidelse med tre år ekstra, fungerer godt. Da kan du stå på for fullt i den perioden du sitter. Vi kan ikke ta hensyn til en enkeltperson når vi skal bestemme hvor lange åremålene skal være, sa Dørum.


Killengreen og to andre personer søkte stillingen.