Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre nye døde av hjernehinnebetennelse i USA

Årsaken antas å være forurenset steroidpreparat.

ANTATT ÅRSAK: Dette steroidpreparatet fra produsenten New England Compunding Center antas å være smittebæreren bak hjernehinnebetennelseepidemien i USA. Foto: KRISTIN M. HALL / AP / NTB SCANPIX
ANTATT ÅRSAK: Dette steroidpreparatet fra produsenten New England Compunding Center antas å være smittebæreren bak hjernehinnebetennelseepidemien i USA. Foto: KRISTIN M. HALL / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet døde av en spesiell type hjernehinnebetennelse i USA er steget med tre fra mandag til tirsdag, opplyser amerikanske helsemyndigheter.

Dermed er det totale antallet døde økt til elleve.

Antallet smittede er steget til 119, en økning på 14 det siste døgnet.

Epidemien antas å stamme fra forurensede steroidinjeksjoner som er blitt brukt som smertestillende middel på folk med sterke ryggsmerter.

En av Demokratenes medlemmer i Kongressen ber i et brev om at Kongressen iverksetter en gransking av saken der potensielt 13 000 mennesker kan ha vært i fare for å bli smittet.

(NTB)