<strong>FANT TRE NYE DØDE:</strong> Dårlig vær bidro til at letemannskaper måtte avbryte søket etter flere omkomne etter Air France-ulykken. (AP Photo/Brazil's Air Force)
FANT TRE NYE DØDE: Dårlig vær bidro til at letemannskaper måtte avbryte søket etter flere omkomne etter Air France-ulykken. (AP Photo/Brazil's Air Force) Vis mer

Tre nye døde funnet etter Air France-ulykken

Identifiseringen av omkomne kan bidra til viktige spor i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det er gått elleve dager siden Air France Flight 447 styrtet i Atlanterhavet, 44 av de 228 menneskene som omkom er nå hentet opp fra havet. Og i Brasil har myndighetene startet jobben med å identifisere de døde.

Jobben med å finne frem til navnene på de totalt 44 døde som her hentet opp, kan gi etterforskerne gode spor i jakten på årsaken til flyulykken.

Viktige spor
De som så langt har blitt hentet opp fra Atlanterhavet har blitt funnet på vidt forskjellige steder, og kan man identifisere Air France-passasjerene så kan man også finne ut hvor de satt i flyet. Dette kan bidra til å underbygge teorien om at flyet ble ødelagt før det gikk ned.

- Dersom de omkomne som er funnet rundt et område i havet kom fra en del av flyet, og omkomne fra en annen del av flyet blir funnet ett annet sted — så sier det oss ganske mye, sa Peter Goelz tidligere leder for U.S. National Transportation Safety Board til Washington Post.

Goelz sa videre at de døde er nå det beste beviset etterforskerne har for å finne den endelige årsaken til ulykken.

Sjansene små for å finne alle
Sent torsdag kveld hentet et brasiliansk skip opp tre nye døde fra flyet, men på grunn av sterk vind og regn ble videre søk fra luft og vann avbrutt.

Søket etter vrakrester og omkomne foregår på et enormt stort område, og Ramon Cardoso i det brasilianske flyvåpnet forteller overfor Washington Post at sjansen for å finne alle de omkomne er svært små.

Cardoso kunne også fortelle at et fransk skip skal ha sett flere døde i havet, men det dårlige været gjorde at de ikke fikk hentet noen opp.

Flyet hadde 228 personer om bord da det 31. mai styrtet i et område 130 mil fra kysten av Brasil. Fire nordmenn var blant passasjerene.

<strong>BRAKT TIL LAND:</strong> De første omkomne etter Air France-ulykken ble brakt til øygruppa Fernando de Noronha utenfor kysten av Brasil. AFP PHOTO/Evaristo SA
BRAKT TIL LAND: De første omkomne etter Air France-ulykken ble brakt til øygruppa Fernando de Noronha utenfor kysten av Brasil. AFP PHOTO/Evaristo SA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer