SMITTE-FRYKT: Mers-viruset krever stadig flere liv i Sør-Korea, og frykten for smitte er stor i landet. Foto: Reuters / NTB scanpix
SMITTE-FRYKT: Mers-viruset krever stadig flere liv i Sør-Korea, og frykten for smitte er stor i landet. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Tre nye Mers-dødsfall i Sør-Korea

Har krevd 19 menneskeliv så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 mennesker er nå døde av luftveissykdommen mers i Sør-Korea, der det til nå er registrert 154 smittede.

Tirsdag meldte helsemyndighetene i Sør-Korea om tre nye dødsfall, samtidig som det ble påvist smitte hos ytterligere fire pasienter.

19 mennesker er nå bekreftet døde som følge av Middle East Respiratory Syndrom (mers) i Sør-Korea, noe som har skapt frykt i hele Asia og fått mange til å avlyse planlagte reiser til landet.

Utbruddet i Sør-Korea er det største utenfor Saudi-Arabia og ble oppdaget i mai etter at en 68 år gammel forretningsmann returnerte fra en reise til Midtøsten.

Alle det siden er påvist smitte hos, kan knyttes til denne mannen, og smitten er spredt ved sykehusene der han har vært behandlet.

Det er ikke påvist smittespredning utenfor Sør-Korea som følge av utbruddet, med unntak av en sørkoreansk mann som trosset en oppfordring fra helsemyndighetene om å bli i karantene og reiste til Kina.

Mers-viruset overføres ved dråpesmitte og forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom. Viruset ble første gang påvist i 2012.

(NTB)