Tre nye ran i Oslo

Plutselig sto tre unge ransmenn maskert med finlandshetter foran Rukhsana Perveek i kiosken Mor Go'hjerta på Bjølsen i Oslo. Den ene gutten rettet en pistol mot henne, truet og forlangte kassabeholdningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men ranet ble avverget, og guttene løp fra stedet - skremt av en mann som dukket opp utenfor kiosken.

Tok bussen

Fem ungdommer ble kort tid etter arrestert ved Sagene kirke og i Ullevålsveien, mistenkt for grovt ransforsøk. Guttene hadde tatt bussen fra åstedet. Det hadde et vitne observert.

En 17-åring ble kjørt til politiarresten. Tre andre i 13- 14-årsalderen ble kjørt til barnevernsvakta, mens en ble løslatt.

- Jeg sa til guttene at dette ville jeg ikke ha noe med å gjøre. Jeg går inn på bakrommet, kalt røykerommet. Dere får åpne kassa sjøl, sa jeg, forteller Rukhsana til Dagbladet.
Da var det mannen utenfor oppdaget at kiosken ble ranet.

- Han banket på ruta, og de tre guttene løp sin vei, sier hun - tilsynelatende rolig og avbalansert etter den opprivende hendelsen.

Leketøyspistol

Politiet satte i gang en større ranerjakt med flere patruljebiler. Et vitne hadde sett en ungdomsgjeng ta bussen, og to jenter fortalte at en av guttene hadde kastet fra seg våpen under en bil i Bentsebrugata.

Dette førte til at politiet etter kort tid fant en springkniv og en leketøyspistol under bilen. Gjenstandene blir nå undersøkt med henblikk på fingeravtrykk.

  • Tidligere på kvelden ble to avisbud, 13 og 14 år gamle, overfalt og forsøkt ranet av en guttegjeng på Holmlia sør i Oslo. Ifølge politiet ble de sparket og gasset. Begge ble kjørt til legevakta for en sjekk. Den ene følte seg kvalm.
  • Også butikken Nye Matkjempen på Torshov ble ranet i går. Gjerningsmannen truet med kniv og fikk med seg 2000 kroner. Han var maskert med et skjerf.