Tre nye selvmordsbomber

16 mennesker drept av bilbomber i Irak i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble rundt 60 mennesker drept i et selvmordsangrep i byen Musayyib sør for Bagdad, da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta på en bensinstasjon.

Og volden bare fortsetter i Irak.

- Tre selvmordsbombere i bil slo til mot irakiske og amerikanske sikkerhetsstyrker søndag, og tok livet av 16 mennesker i den siste bølgen selvmordsangrep, sier politiet.

Det første angrepet drepte to politimenn og en sivil i et nabolag i Øst-Bagdad. I angrepet ble sju politimenn, skadd, flere av dem alvorlig, og en sivil.

Bare en time seinere eksploderte en ny bil like ved en politikonvoi ved en busstasjon sør i Bagdad. Bomben tok livet av tre politimenn og fire sivile, opplyser politikaptein Talib Thamir, skriver nyhetsbyrået AP.

Tre sivile ble såret i angrepet.

En tredje selvmordsbomber bommet på en amerikansk konvoi, men traff to minibusser i den utsatte byen Mahmoudiya rundt 30 kilometer sør for Bagdad.

Ni mennesker ble skadd i bombeangrepet.

I en uttalelse på internett har en gruppe som kaller seg al-Qaeda ha advart mot flere voldshandlinger som et ledd i å ramme den irakiske hovedstaden. I uttalelsen heter det at deres leder Abu Musab al-Zarqawi har bedt dem intensivere angrepene.

Fredag ble minst 30 mennesker drept i ti forskjellige selvmordsangrep i Irak. Over 110 ble skadd.