KORRUPSJONSSAK: Unibuss driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold. Foto: Sean Hayford O'Leary / Creative Commons
KORRUPSJONSSAK: Unibuss driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold. Foto: Sean Hayford O'Leary / Creative CommonsVis mer

Tre nye siktet i Unibuss-saken

Nå er til sammen seks arrestert i den omfattende korrupsjonssaken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  I en pressemelding i dag forteller politiet at de har gjort tre nye pågripelser i Unibuss-saken.

To av de siktede skal være ansatte i Unibuss.

- Det er med suffelse jeg kan bekrefte at to nye fra oss har blitt siktet i korrupsjonssaken, sier Cato Hellesjø, styreleder i Unibuss. Det var han som først gikk til politiet med saken.

Ifølge ABC nyheter er den siste av de tre siktede fra bygg- og anleggsbransjen.

Seks siktet - Jeg kan si at det er en korrupsjonssak, og at vi vurderer å framstille for varetekt i morgen. Vi er ikke ferdig med avhørene, og det er en vanskelig sak med mye saksdokumenter, sier politiadvokat Christian Stenberg til Dagbladet.

Han forteller at de også har gjort ransakinger.

- Vi tok en avgjørelse om både pågripelse og ransaking. Det dreier seg om ransaking av lokalene vedkomne disponerer. Jeg var ikke der, men det kan være alt fra hjemme, på kontoret og på hytta, sier Stenberg videre.
Etter de tre nyeste pågripelsene er det nå seks personer som er siktet i korrupsjonssaken.

Bestikkelser To av de som allerede er siktet, skal være ledere i Unibuss, og skal ha latt seg bestikke med over fire millioner kroner for å velge busser fra storprodusenten MAN i Tyskland.

Bestikkelsene knyttes til Sporveisbussene (nå Unibuss) sin anskaffelse av totalt 58 busser for over 106 millioner kroner i 2004 og 2005.

Unibuss AS, som tidligere het AS Sporveisbussene, er heleid av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som igjen eies av Oslo kommune. Unibuss driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold.