Tre nye statsråder har tatt plass ved kongens bord

SV-trioen Inga Marte Thorkildsen, Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell har akkurat trådt inn i den rødgrønne regjeringen.

VED KONGENS BORD: Statsminister jens Stoltenberg presenterte i dag tre nye SV-statsråder. Inga Marte Thorkildsen er ny barne- og likestillingsminister, Bård Vegar Sohjell er ny miljøvernminister, og Heikki Holmås blir utviklingsminister. Foto: Christian Roth Christensen
VED KONGENS BORD: Statsminister jens Stoltenberg presenterte i dag tre nye SV-statsråder. Inga Marte Thorkildsen er ny barne- og likestillingsminister, Bård Vegar Sohjell er ny miljøvernminister, og Heikki Holmås blir utviklingsminister. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SLOTTSPLASSEN (Dagbladet): Det har vært kjent siden noen dager, men nå er det altså helt klart: Tre nye statsråder har tatt plass ved kongens bord.

Inga Marte Thorkildsen er ny barne,- likestillings,- og inkluderingsminister. Formelt tar hun over for kunnskapsminister Kristin Halvorsen, som har hatt ansvaret i barne- og likestillingsminister siden Audun Lysbakken måtte gå som statsråd 5. mars.

Lysbakken tar grep Det hindret likevel ikke nybakt SV-leder Lysbakken å foreta betydelige endringer i SVs mannskap i regjeringen.

Tora Aasland (70) og Erik Solheim (57), begge skal ha ønsket å fortsette, er nå ferdige i regjeringen. Aaslands portefølje for forskning og høyere utdanning i Kunnskapsdepartementet, blir overtatt av Kristin Halvorsen.

Erik Solheims portefølje i Utenriksdepartementet deles i to: Heikki Holmås blir ny utviklingminister, mens Bård Vegar Solhjell blir ny miljøvernminister.

Statsministeren presenterer - Det som skjer i dag er en fornyelse av regjeringen. Vi får inn tre nye mennesker med lang erfaring som politikere. Det er tre mennesker jeg kjenner godt, og gleder meg til å jobbe med, sier Jens Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer