Tre nye studenter pågrepet i USA etter Boston-bombene

Kan ha fjernet ryggsekk med eksplosiver fra rommet til terrorsiktede Dzhokhar Tsarnajev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Boston-politiet bekreftet i 17-tida i dag norsk tid at ytterligere tre personer er pågrepet og mistenkt for å ha tilknytning til terrorangrepet i Boston for drøye to uker siden.

Tv-stasjonene ABC og NBC melder at noen av personene er mistenkt for å ha fjernet en ryggsekk fra rommet til terrorsiktede Dzhokhar Tsarnajev på University of Massachusetts Dartmout etter terrorangrepet. Ryggsekken inneholdt angivelig kraftig fyrverkeri eller andre eksplosiver.

NBC News melder at  de nye siktede enten er romkamerater eller bodde i samme fløy på campus som de bombemistenkte tsjetsjenerne.

Identiteten til de pågrepne er foreløpig ikke offentliggjort, men ifølge Boston Globe dreier det seg om tre universitetsstudenter. To av dem skal være kasakhstanske statsborgere, mens den tredje - en kvinne - er amerikaner.

De mistenkte skal være venner av hovedsiktede Dzhokhar Tsarnajev (19), som sitter fengslet i saken etter den svært dramatiske politijakten der hans bror Tamerlan Tsarnajev (26) ble drept.

Det er ikke klarlagt hvilke lovparagrafer FBI vil sikte de nye mistenkte etter. Ulike medier melder om både etterfølgende bistand, hindring av etterforskningen og falsk forklaring. De er ikke mistenkt for å ha visst om terrorplanene i forkant.

De to kasakhstanerne skal ha vært i varetekt i en ukes tid i regi av de amerikanske immigrasjonsmyndighetene, angivelig på grunn av uklarheter rundt studentenes oppholdstillatelse.

Det var politiet lokalt i Boston som i ettermiddag offentliggjorde pågripelsene via Twitter, men ifølge CNN er de mistenkte i FBIs varetekt.

De tre studentene vil etter alt å dømme bli framstilt for en dommer seinere i dag.

Dagbladet.no kommer med mer.