Tre nye terrorister navngitt

De franske brødrene Ibrahim og Salah Abdeslam, og Bilal Hadfi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske avisa Washington Post identifiserer i kveld tre av de antatte terroristene i Paris. Avisa har fått opplysninger fra europeiske etterretningskilder med kjennskap til etterforskningen.

Kilden sier de to franske brødrene Ibrahim og Salah Abdeslam, og en tredje mann, Bilal Hadfi — er tre av sju kjente angripere.

Jakter terroristbror Alle de tre skal ha bodd i Belgia, og ifølge avisa var en av brødrene selvmordsbomber på Bataclan. Politiet mener den andre har leid en av bilene som ble brukt i angrepet.

Det er nå utstedt en internasjonal arrestordre på ham.

 ETTERFORSKER:  Politiet leter etter en åttende terrorist i Paris. Her overvåker de grensen mellom Tyskland og Frankrike ved Strasbourg. Photo: Patrick Seeger/dpa
ETTERFORSKER: Politiet leter etter en åttende terrorist i Paris. Her overvåker de grensen mellom Tyskland og Frankrike ved Strasbourg. Photo: Patrick Seeger/dpa Vis mer

Navnene er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold.

Fra før er Omar Ismail Mostefai (29) identifisert.

Mostefai skal ha vært en av dem som skjøt og drepte 89 mennesker i konsertarenaen Bataclan før han sprengte seg selv i lufta da politiet stormet lokalet.

Mistenkte stoppet på grensa Mer og mer av etterforskningen rettes nå mot Belgia, og belgisk politi ga like før klokka 18.00 en oppdatering av etterforskningen i landet.
BFM TV viser til politikilder som sier at en mistenkt fransk statsborger ble sett utenfor Bataclan, men at «han ikke er blant de syv døde angriperne eller blant mennene som er arrestert i Belgia.»


TV-stasjonen melder at tre menn ble stoppet av politiet på grensa mellom Frankrike og Belgia lørdag kveld.

De var på vei til Belgia. Ingen av navnene deres figurerte på lista over ettersøkte, og dermed fikk de fortsette videre over grensa.

TV-stasjonen spekulerer i at de sannsynligvis var på vei til Molenbeek-distriktet, en forstad i Belgia hvor totalt 8 personer er arrestert siden fredag i forbindelse med terrorangrepet.

Så langt har fredagens terrorangrep krevd 129 menneskeliv. 352 mennesker er skadet, 99 av disse er i en kritisk tilstand, skriver The Guardian.