Norovirus rammer påskefjellet:

Tre nye tilfeller av magesyke på DNT-hytter siden i går

46 personer med symptomer på omgangssyke har så langt i påsken blitt hentet ut fra ti forskjellige DNT-hytter. Dette er viruset som herjer på vidda.

MAGESYKE: Siden i går har tre personer blitt hentet ut fra DNTs hytter på Hardangervidda med symptomer på omgangssyke. Litlos Turisthytte (bildet) er en av turistforeningens hytter der besøkende tidligere i påsken har blitt rammet av magevirus. Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix
MAGESYKE: Siden i går har tre personer blitt hentet ut fra DNTs hytter på Hardangervidda med symptomer på omgangssyke. Litlos Turisthytte (bildet) er en av turistforeningens hytter der besøkende tidligere i påsken har blitt rammet av magevirus. Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så langt i påsken har 46 personer blitt hentet ut fra ti ulike DNT-hytter på Hardangervidda. Alle har fått påvist smitte av noroviruset.

- Vi er alle sammen lei oss for dette, og er opptatt av å ta vare på våre gjester og ansatte så godt vi kan. Vi jobber derfor døgnet rundt med ekstra bemanning, sier DNTs kommunikasjonssjef Mette Øinæs Habberstad til Dagbladet.

I tillegg til de smittede DNT-gjestene kommer seks personer som er blitt syke på andre hytter, opplyser hun.

Nye tilfeller

Det siste døgnet har det blitt påvist tre nye tilfeller med symptomer på omgangssyke hos DNTs påskegjester, ifølge Øinæs Habberstad.

De tre personene oppholdt seg på turistforeningens hytter på Mårbu, Rauhelleren og Kjeldebu. Alle tre er nå hentet ut, opplyser kommunikasjonssjefen, som forteller at det også tidligere i påsken har blitt hentet ut syke personer fra disse hyttene.

Totalt er det påvist smitte blant gjester på følgende ti DNT-hytter:

  • Litlos
  • Sandhaug
  • Geiterygghytta
  • Rauhellern
  • Krækkja
  • Kalhovd
  • Mogen
  • Mårbu
  • Middalsbu (selvbetjent hytte)
  • Kjeldebu (selvbetjent hytte)

På flere av disse hyttene har det kun vært registrert ett enkelttilfelle, og flere av hyttene har hatt kun friske gjester siden søndag, påpeker DNT på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer