Coronavirus i Norge:

Tre nye tilfeller av mutert virus

Tirsdag formiddag opplyser Bergen kommune at de har registrert to nye tilfeller av den britiske virusvarianten, mens nabokommunen har registrert ett nytt tilfelle.

MUTERT VIRUS: Bergen kommune har oppdaget to nye tilfeller av den britiske muterte virusvarianten. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MUTERT VIRUS: Bergen kommune har oppdaget to nye tilfeller av den britiske muterte virusvarianten. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Tirsdag melder Bergens Tidende at det har blitt registrert tre nye tilfeller av den britiske muterte virusvarianten i Norge. To av tilfellene har blitt oppdaget i Bergen, mens det tredje ble oppdaget i Bjørnafjorden kommune.

Bjørnafjorden

Bjørnafjorden kommune, som er nabokommunen til Bergen kommune, opplyser på sine nettsider at det er en mann i 50-åra som har fått påvist den britiske muterte varianten av coronaviruset.

Testen ble tatt 31. desember, og kommuneoverlegen ble varslet om positiv prøve 2. januar. Videre opplyser kommunen at mannen har vært nærkontakt til en person som ankom Norge fra Storbritannia. Mannen i 50-åra har også vært nærkontakt til to andre personer som har fått påvist covid-19.

- Disse to nærkontaktene har helt sikkert også fått denne virusvarianten, men det var bare prøven til mannen i 50-åra som ble sendt til mutasjonsanalyse (helgenomsekvensering journ.anm.), uttaler kommunen.

Bergen

Smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen kommune sier til Bergens Tidende at de har påvist to tilfeller av den britiske varianten, som ikke har hatt kontakt med hverandre. Bovim mener likevel at kommunen har situasjonen under kontroll og at de ikke bekymrer seg for videre spredning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer