Tre Odin-soldater innbrakt i Trondheim natt til lørdag

Politiet mener mennene tok loven i egne hender. 

SOLDIERS OF ODIN: De tre ble innbrakt og snakket med før de ble løslatt. Hva som skjer videre, er opp til en av politiets jurister å avgjøre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SOLDIERS OF ODIN: De tre ble innbrakt og snakket med før de ble løslatt. Hva som skjer videre, er opp til en av politiets jurister å avgjøre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn fra «Soldiers of Odin» ble natt til lørdag innbrakt av politiet i Trondheim.

Ifølge politiet dreier det seg om én mann på 50 år og to menn i 20-årene som alle gjentatte ganger tidligere har patruljert sentrum i uniform, skriver Adresseavisen.

- De tre har vært i kontakt med oss før, og tok ikke budskapet den gang, sier krimvaktleder Ole Devle i Trøndelag politidistrikt.

Han sier de tre ble innbrakt og snakket med før de ble løslatt. Hva som skjer videre, er opp til en av politiets jurister å avgjøre.

Det er ikke kjent om de tre ble innbrakt for noe annet enn å være ikledd Soldiers of Odin-klær. Gruppen selv hevder de vil forhindre bråk og uro i gatene om natten, men politiet mener de bryter politilovens paragraf 26, som forbyr folk å ta loven i egne hender, skriver TV 2.

- Politidistriktet har valgt å legge seg på en policy som sier at dette er en virksomhet vi ikke vil ha i Trondheims gater, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt.

Soldiers of Odin er en gruppering som blir omtalt som et borgervern, selv om de tidligere har uttalt at de er en slags privat natteravnsgruppe som ønsker å sikre at alt går greit for seg om natten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer