Tre offiserer savnet etter fjelltur

TROMSØ (Dagbladet): Politiet i Tromsø søker nå etter tre offiserer fra Skjold garnison. De tre la ut på tur opp fjellet Hattavarre i Balsfjord i indre Troms ved åtte-tiden i går morges. De skulle kjøre telemarkski ned fjellet og planla å være nede ved 21-tiden på kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet startet leteaksjonen klokken 21.30 i går kveld etter at offiserene ble meldt savnet fra Skjold garnison. Fem befal på scootere kjørte ca. 700 meter opp mot foten av fjellet like nord for Fjellfroskvannet hvor de saknedes bil sto parkert.

Dårlig vær

Dårlige værforhold, med vindbyger og kraftig nedbør, kompliserte letingen etter de tre: En 24-åring fra Arendahl, en 36-åring befal fra Kongsberg og en 21-åring fra Fredrikstad.

Værforholdene gjorde at politiet ikke kunne bruke helikopter. Det var også meldt om rasfare i fjellet.

- Vi har to hytter som skal undersøkes, en ligger 2,5 kilometer, og den andre 5 kilometer unna stedet hvor bilen er parkert, opplyste vaktsjef ved Tromsø politikammer Bjørn Nordli i går.

Fjellvante

Han fortalte at de hadde varslet Røde Kors i Bardu og Finnsnes slik at deres redningsmannskap sto klare til å rykke ut dersom scooterpatruljen ikke fant de savnede. Politiet regnet med å fortsette letingen hele natten og ville også tilkalle lavinehunder på et senere tidspunkt.

- Vi leter til vi finner dem, sa Nordli.

Major Leif Petter Sommerseth ved Skjold garnison opplyser at befalenes skitur ikke var en del av en militær øvelse, og at militærleiren ikke bruker å avvikle øvelser i området hvor befalene er savnet.

- Vi vet ikke hva slags utstyr de hadde med seg, men alle tre er fjellvante, sa han.

Letingen etter de savnede fortsetter utover dagen i dag.