Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre og gravemaskin slo ut telenettet i hele Norge

Problemene fortsetter fram til klokka 23 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tre som falt over en fiberkabel i Øyer i Gudbrandsdalen er årsaken til at telesambandet over store deler av landet har vært rammet og delvis lammet siden 15-tiden i ettermiddag.

- Fagfolkene som er i gang med å utbedre skaden, rapporterer nå at alt skal være i orden igjen til klokka 23 i kveld. Da skal forhåpentlig ingen abonnenter uansett teleselskap merke mer til uhellene i ettermiddag, sier regional informasjonssjef Per A. Meling i Telenor til Dagbladet ved 18-tiden.

Gravemaskin Ti minutter etter skaden i Øyer rev grabben på en gravemaskin ned en annen luftkabel ved Kongsvinger.  Dermed var også reservenettet lammet.

Bredbånd, mobilsamband og fasttelefoner i seks fylker ble umiddelbart rammet da de første feilmeldingene ble registrert hos Telenor klokka  14.59 i ettermiddag.

Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland, Nordland, Troms og Finnmark merket problemene direkte med tregt bredbnånd eller kutt i telefonforbindelsene.

Problemene spredte seg til hele landet. Abonnenter til de fleste store teleselskapene var og er delvis fortsatt rammet.

Alle de store Telenor, Netcom, Chess, Nextgentel og Altibox er blant de store brukerne som ble felt av et tre - bokstavelig talt.  Det er Telenor som drifter denne hovedkabelen.

Slik var skadeomfanget ved 17.30-tiden - basert på Telenors observasjoner:

•Mobil dekning (2G) i Hedmark (Alvdal, Folldal, Os Østerdalen, Tolga, Tynset) er redusert, ca. 20 basestasjoner berørt.

•Mobil dekning (2G) i Oppland (Dovre, Lesja) er redusert, ca. 15 basestasjoner berørt. Mobil dekning (2G) i Møre og Romsdal (Giske, Haram, Herøy, Molde, Nesset, Rauma, Sunndal, Sykkylven, Vanylven, Vestnes, Volda, Ålesund, Ørskog, Ørsta) er redusert, ca. 60 basestasjoner berørt.

•Fastnett bredbånd i Nordland (ca. 80 bredbåndsnoder), Troms (ca. 40 bredbåndsnoder), Finnmark (ca. 50 bredbåndsnoder), Svalbard (ca. 4 bredbåndsnoder) er utilgjengelig.

•Fastnett telefoni i Svalbard er utilgjengelig. Fastnett telefoni i Lillehammer og omegn er redusert.

•Mobil dekning (2G+3G) i Nordland, Troms og Finnmark er redusert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media