Tre omkom da samfunnshuset raste sammen

Minst tre omkom og en offiser er fremdeles savnet etter at taket på Rustadhøgda Samfunnshus i Målselv raste sammen i 19-tida i kveld. 20 ble skadet i ulykken. Bygningen ble brukt som kommandoplass under militærøvelsen Joint Winter 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var taket på Rustadhøgda Samfunnshus på Bardufoss i Troms som raste sammen i 19-tida i kveld. 49 personer er berget ut av bygningen.

Samfunnshuset ble brukt som kommandoplass for tre militære avdelinger under militærøvelsen Joint Winter 2000 som i disse dager pågår i Indre Troms. Avdelingene er Porsanger Jegerbataljon, Oppklaringsbataljonen og Artilleriregimentet i divisjon seks.

Redningsmannskaper arbeider nå på spreng for å berge offiseren som er fanget under taket. Fem helikoptre er brukt til å evakuere skadde. Ved 20.30-tida ble en kranbil satt inn i redningsarbeidet. Også brannvesenet og lavinehunder hjelper til med å finne savnede etter ulykken.

La på sprang

- De som var inne i bygningen forteller at de hørte det knake og brake. Mange la på sprang, og noen klarte å komme seg ut i tide, men det var bare snakk om sekunder før taket og store snømengder falt ned på dem som var igjen, sier informasjonsansvarlig Terje Myklevoll til Dagbladet :på nettet.

20 personer ble skadet da taket raste sammen. Tre ble brakt til Regionssykehuset i Tromsø og tre ble brakt til et tysk feltsykehus i øvingsområdet.

Det er opprettet et mottakssenter ved Bardufoss Hovedflystasjon. Politiet ber folk i området om ikke bruke mobiltelefonnettet akkurat nå på grunn av stort press på mobilnettet.

- Vi vet hvor mange som hadde sin arbeidsplass der, men ikke hvor mange som var på besøk, sier Myklevoll.

Sjef for Jegerbataljonen, oberstløytnant Knut Olav Drivenes, kan bekrefte at alle hans menn er i god behold, og ute av det sammenraste samfunnshuset på Rustadhøgda.

Det er ingen menige eller korporaler på repetisjosøvelse som har vært inne i bygget. I tillegg har ingen fra Skjold Garnison eller Heggelia garnison vært i bygget.

Tung snø

- Det har vært stort snøfall i området. Etter at vi hadde et temperaturskifte, har snøen blitt svært tung, sa Geir Lømbal, en av de rammede, på mobiltelefon til Dagsrevyen i kveld.

- Her er det folk som er skadde, sa Lømbal, som var i ferd med å bli reddet ut av bygningen da Dagsrevyen snakket med ham.

Forsvaret har opprettet et telefonnummer som pårørende kan ringe: 77 89 73 30.

TAKET RASTE: Minst to omkom da taket på Rustadhøgda Samfunnshus raste sammen i 19-tida i kveld.