- Tre omkommet, 24 skadd i bussvelt

45 trøndere skulle på julehandel i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Ifølge politiet i Nord-Trøndelag skal tre være omkommet og 24 skadd etter en bussvelt i  Inndalen i Verdalen.

I bussen satt det 45 passasjerer, og ulykken skjedd ved 8.30-tida lørdag morgen.

- Tre personer er bekreftet omkommet og 24 personer er skadd. Skadeomfanget varierer fra alvorlig til lettere skadd, sier administrerende sjef ved Nord Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no

De skadde ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim og Levanger sykehus.

Politiet vet ikke årsaken til bussvelten, men det har vært vanskelig kjøreforhold med ekstremt glatte veier i området.Ifølge Trønder Avisa var ikke veien strødd og strøbilen kom for å gjøre dette, bare en drøy halvtime etter ulykka.

Redningshelikoptere går nå i skytteltrafikk over området. Situasjonen på ulykkesstedet er kaotisk og arbeidsforholdene for redningsmannskapene vanskelig.

Skulle på svensketur

Turbussen er fra selskapet Trønderbilene og  var på vei til  Østersund i Sverige med pensjonister og ansatte fra egen bedrift, som skulle på julehandel.  

Bussen, en moderne turbuss godt utrustet med vinterdekk, reiste fra Steinkjer tidligere på morgenen. Det var ekstremt glatt på veien der ulykka skjedde - ved Vaterholmen mellom Verdal og svenskegrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer