- Tre omkommet, 24 skadd i bussvelt

45 trøndere skulle på julehandel i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Ifølge politiet i Nord-Trøndelag skal tre være omkommet og 24 skadd etter en bussvelt i  Inndalen i Verdalen.

I bussen satt det 45 passasjerer, og ulykken skjedd ved 8.30-tida lørdag morgen.

- Tre personer er bekreftet omkommet og 24 personer er skadd. Skadeomfanget varierer fra alvorlig til lettere skadd, sier administrerende sjef ved Nord Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no

De skadde ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim og Levanger sykehus.

Politiet vet ikke årsaken til bussvelten, men det har vært vanskelig kjøreforhold med ekstremt glatte veier i området.

Ifølge Trønder Avisa var ikke veien strødd og strøbilen kom for å gjøre dette, bare en drøy halvtime etter ulykka.

Redningshelikoptere går nå i skytteltrafikk over området. Situasjonen på ulykkesstedet er kaotisk og arbeidsforholdene for redningsmannskapene vanskelig.

Skulle på svensketur

Turbussen er fra selskapet Trønderbilene og  var på vei til  Østersund i Sverige med pensjonister og ansatte fra egen bedrift, som skulle på julehandel.  

BUSSVELT: Det var et enormt ambulanse- og politioppbud da en buss med nesten 50 passasjerer veltet på riksvei 72 i Inndalen ved Verdal i Nord Trøndelag. FOTO: Tor Ole Ree/Verdalingen
BUSSVELT: Det var et enormt ambulanse- og politioppbud da en buss med nesten 50 passasjerer veltet på riksvei 72 i Inndalen ved Verdal i Nord Trøndelag. FOTO: Tor Ole Ree/Verdalingen Vis mer

Bussen, en moderne turbuss godt utrustet med vinterdekk, reiste fra Steinkjer tidligere på morgenen. Det var ekstremt glatt på veien der ulykka skjedde - ved Vaterholmen mellom Verdal og svenskegrensa.

Lå oppå hverandre

Et øyevitne som var på ulykkesstedet rett før klokka 11 forteller til Dagbladet.no at de omkomne da var i ferd med å bli hentet ut.

Flere skadde var trukket ut av bussen - noen ble fraktet med helikopter, andre med ambulanse til sykehus.

- Det var veldig vanskelig å få ut omkomne og skadde, siden bussen hadde veltet på venstre side. De måtte lirkes ut gjennom et vindu, og en åpen passasje mot en stein.  Passasjerene ble liggende oppå hverandre, forteller øyenvitnet .

Ikke høy fart
Ifølge en pressemelding fra St. Olavs hospital i Trondheim er en person er  lagt inn der.

Vedkommendes situasjon betegnes som alvorlig. I tillegg er det ventet seks lettere skadde personer til sykehuset.

I tillegg skal  mange skadde være  innlagt på Sykehuset Levanger, ifølge Verdalingen, der det umiddelbart ble slått katastrofealarm.

- Tre omkommet, 24 skadd i bussvelt

 Ifølge øyenvitnet  var flere av de skadde så hardt kvestet. En kvinne skal ha fått kuttet over en arm. 

Det var ekstremt glatt på veien der ulykka skjedde. Bussen skal ikke ha holdt høy fart, men skal bare ha sklidd ut av veien, støtt mot en stein og veltet.

Opprettet mottakssenter

- Dette er en tragisk hendelse både for oss og for de involverte. Vi kjenner ennå ikke omfanget av ulykka, men har opprettet et mottakssenter for berørte her ved hovedkontoret i Levanger, sier fungerende ad. direktør  Lise Mjøsund i Trønderbilene til Dagbladet.no

Dagbladet.no følger saken.


INTERAKTIVT KART: Google Maps

TRE DØDE: Tre personer er bekreftet omkommet og 24 er sendt til sykehus med skader etter den voldsomme ulykka.
IKKE STRØDD: Ifølge Trønder Avisa kom strøbilen for å strø vei en halv time etter ulykka.