Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre pågrepet etter dramatisk ran i Göteborg

Svensk politi pågrep i ettermiddag tre menn som er mistenkt for å ha deltatt i et av de mest dramatiske og best organiserte ran i svensk historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tre menn født i 1967, 1976 og 1983 er tatt inn i til avhør i forbindelse med ranet. De er mistenkt for delaktighet i ranet, sier politiets pressetalsmann Stefan Gustafsson til NTB.

Mennene blir i kveld avhørt.Etter avhørene vil etterforskningsledelsen vurdere om de tre skal siktes for medvirkning til ranet og framstilles for varetektsfengsel, eller om de skal slippes fri.

Ransalarm

Politiet ble tatt på sengen da en bil kjørte opp utenfor politihovedkvarteret i 1.30-tiden natt til tirsdag og to menn hoppet ut.

Før noen rakk å reagere hadde mennene plassert en mystisk bombelignende kasse med ledninger utenfor inngangen.

Få minutter senere gikk ransalarmen ved hovedpostkontoret, der flere menn bevæpnet med automatgevær stormet inn og tvang et titall ansatte til å legge seg ned.


Flere bomber

Deretter tikket det inn meldinger om funn av ytterligere fire bombelignende gjenstander i sentrum av Göteborg, den ene av dem festet til politiets egen garasjeport.

Ranerne satte også fyr på fem biler i området rundt postterminalen og strødde spiker i gatene for å hindre forfølgere.

(NTB)

DRAMATISK RAN: 
To utbrente biler ved postterminalen i Göteborg sentrum etter et væpnet ran av terminalen i natt. Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX
DRAMATISK RAN: To utbrente biler ved postterminalen i Göteborg sentrum etter et væpnet ran av terminalen i natt. Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media