STORE MARKERINGER: Det har vært store markeringer i Paris etter drapet på politifolkene Jean-Baptiste Salvaing og Jessica Schneider. Foto:  EPA/YOAN VALAT/NTB scanpix
STORE MARKERINGER: Det har vært store markeringer i Paris etter drapet på politifolkene Jean-Baptiste Salvaing og Jessica Schneider. Foto:  EPA/YOAN VALAT/NTB scanpixVis mer

Tre pågrepet etter drap på fransk politipar

Skal ha bånd til den militante islamisten Larossi Abballa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn med bånd til den militante islamisten Larossi Abballa, som drepte en fransk politimann og samboeren hans tidligere i måneden, er pågrepet i Paris.

Ifølge fransk politi overvåket de tre mennene andre politifolk, som de mistenkes for å ha planlagt angrep mot, opplyser etterforskningskilder.

De tre ble pågrepet i Paris-forstaden Mureaux and Mantes-la-Jolie, der også Abballa bodde.

25 år gamle Abballa, som i 2013 ble dømt til fengsel etter å ha rekruttert jihadister i et nettverk med bånd til Pakistan, knivstakk 13. juni den 42 år gamle politiinspektøren Jean-Baptiste Salvaing utenfor boligen hans.

Deretter tok han seg inn i huset og drepte Salvaings 36 år gamle samboer Jessica Schneider og forskanset seg med den tre år gamle sønnen hennes.

Abballa ble drept da politiet stormet leiligheten, mens treåringen slapp fysisk uskadd fra hendelsen.

Kort tid etter drapet startet Abballa en direkteavspilling av video via Facebook Live hvor han oppfordret andre der ute til å gjøre som ham.

Direktesendinga var 12 minutter lang og hadde følgende budskap ifølge Reuters: Drep politimenn, journalister og politikere.

- Jeg har nettopp drept en politimann og kona hans. Politiet omringer meg, sa drapsmannen i videoen ifølge nyhetsbyrået AP.

Han skal så ha sverget troskap til IS, og sagt at han handlet på oppfordring fra IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi om å drepe vantro. Abballa skal også ha oppfordret andre til å «forvandle EM til et gravsted», ifølge AFP, som har sett videoen.

Han skal også ha listet en rekke navn på andre planlagte drapsmål, blant annet rappere, advokater og journalister.

(NTB/Dagbladet)