Tre pågrepet for frimurer-angrepet

Tilknyttet Oslos gjengmiljlø, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Tre personer er siktet for grovt skadeverk etter angrepet på Frimurerlosjen sine lokaler i Oslo lørdag forrige uke, skriver Aftenposten.no.

- Vi mener å ha identifisert tre menn i forbindelse med angrepet. Vi ønsker å varetektsfengsle dem i dag, sier seksjonssjef Øyvind Nordgarden ved seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet til Dagbladet.no.

- Ikke gjengmotivert
Politiet mener de tre personene er tilknyttet ett av hovedstadens gjengmiljøer.

- Disse var ikke blant de mange som ble innbrakt på selve dagen. Vi har etterforsket forholdet i ettertid og mener vi har identifisert riktige personer, sier Nordgarden, som foreløpig er tilbakeholden om detaljer i saken.

Han understreker at angrepet på Frimurerlosjen ikke ser ut til å være en del av et gjengoppgjør, men at de pågrepne er en del av miljøet mer eller mindre tilfeldig.

Det var i forbindelse med opptøyene i hovedstaden lørdag at flere personer gikk til angrep på Frimurerlosjen. Det som fremsto som ungdommer knuste et vindu og skjøt fyrverkeri inn i lokalet. Inne i bygget var det juletrefest med 200 personer til stede.

Ifølge Aftenposten.no er de tre siktede personene over 18 år.

Ga sin støtte
Politiet opplyser at de i løpet av den siste ukas opptøyer i Oslo har observert flere personer tilknyttet gjengmiljøene blant folkemassene i oslos gater.

Etter de voldelige mot-demonstrasjonene på torsdag var Dagbladet.no i kontakt med flere personer i både B-gjengen og det rivaliserende miljøet Youngs Guns. Da skal det ha forholdt seg rolig mellom gjengen, og mange var der for å gi sin støtte til Gaza og innbyggerne der.

Young Guns: - Vi stod skulder ved skulder med B-gjengen