Tre pågrepet i Sverige

Tre personer er pågrepet etter ranet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): De tre er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran av Norsk Kontantservice i Stavanger, opplyser politiet. 53 år gamle Arne Sigve Klungland ble drept av en raner.

Pågrepet tidlig

Svensk politi foretar i kveld tekniske undersøkelser i en bolig i Gøteborgs-området. Det aksjoneres også mot andre adresser.

I kveld bekrefter politiet overfor TV 2 at en av av de tre pågrepne ble arrestert allerede ved 15-tida i dag. Han ble pågrepet på et annet grunnlag enn ranssaken, men senere siktet for ranet. e to andre pågrepne ble tatt på et senere tidspunkt.

De pågrepene skal være menn i alderen 25 til 35 år, melder TV 2. Siden i morges har svensk politi etterforsket forskjellige tips i ranssaken.

Husransakelser

Ettersom svensk politi aksjonerer mot flere adresser i kveld utelukker ikke etterforskningsledelsen i Stavanger at flere blir pågrepet i natt.

I kveld bekrefter svensk politi overfor Dagbladet.no at de tre som er pågrepet vil bli utlevert til Norge. Samtidig er norske etterforskere på vei fra Stavanger til Sverige, opplyses det fra Stavanger.

Ingen dramatikk

I kveld vil ikke Stavanger-politiet si noe om de pågrepne er blant de fire som har vært ettersøkt internt av politiet siden ranet og drapet i Stavanger.

Svensk politi har under hele etterforskningen hatt løpende kontakt med sine norske kolleger. Det bekrefter vaktleder Håkan Nilsson ved rikskommunikasjonssentralen i Sverige til Dagbladet.no.

- Pågripelsen kom etter tett samarbeid med svensk politi, bekreftet Stavanger-politiet på pressekonferansen i kveld.

- De tre ble pågrepet etter begjæring fra norsk politi. Selve pågripelsen foregikk udramatisk, sier Nilsson til Dagbladet.no.

UTVIKLING:</B> Kriminalsjef og etterforskningsleder Bjørn Andersen (til venstre) og politimester Olav Sønderland bekrefter at tre personer er pågrepet i Göteborg, siktet for ranet i Stavanger.