TRANSPORTERTE FLYKTNINGER: De døde flyktningene ble funnet i denne lastebilen.  Foto: REUTERS / Heinz-Peter Bader / NTB scanpix
TRANSPORTERTE FLYKTNINGER: De døde flyktningene ble funnet i denne lastebilen. Foto: REUTERS / Heinz-Peter Bader / NTB scanpixVis mer

- Tre pågrepet i Ungarn etter migrantkatastrofen i lastebilen i Østerrike

Over 70 funnet døde i lastebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rumener som er mistenkt for å ha kjørt lastebilen som ble funnet i Østerrike med 71 døde flyktninger, er pågrepet i Ungarn, opplyser ungarsk politi.

Samtidig bekrefter østerrikske myndigheter at flere personer er arrestert i forbindelse med det makabre funnet av lastebilen torsdag. Ifølge den østerrikske avisa Krone er i alt sju personer pågrepet.

Lastebilen med 71 døde migranter ble funnet langs en motorvei i Østerrike, i nærheten av grensen til Ungarn.

Migrantene kan ha dødd av oksygenmangel, bekrefter politiet. I utgangspunktet kunne ikke frisk luft komme gjennom veggene i lasterommet på kjølebilen, fortalte Helmut Marban fra politiet i den østerrikske delstaten Burgenland under en pressekonferanse fredag.

- Vi vet ikke om det ble gjort noe for å få luft inn i lasterommet. Det er mulig at menneskene der ble kvalt, sa Marban.

- Tre pågrepet i Ungarn etter migrantkatastrofen i lastebilen i Østerrike

Han opplyste også at det er funnet fingeravtrykk og merker utenpå lastebilen som kan stamme fra et trafikkuhell.

Politiet antar at lastebilen har stått parkert langs motorveien siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld. Ifølge etterforskerne er det grunn til å tro at migrantene var døde allerede da bilen krysset grensen, og at sjåføren har forlatt landet.

I delstaten Burgenland, som ligger helt øst i Østerrike, sliter myndighetene med å håndtere et stort antall flyktninger og migranter som krysser grensa fra Ungarn. Flere hundre migranter er pågrepet de siste dagene, og ekstra politifolk skal settes ut for å vokte grenseområdet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram