Tre palestinere drept i natt

Israel avviser bruk av hvitt fosfor mot sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre palestinere ble drept og flere titall såret i israelsk bombing og skyting mot Gaza by natt til søndag.

En kvinne ble drept og minst 60 såret da stridsvogner åpnet ild i landsbyen Khuzaa, øst for Khan Yunis, opplyser doktor Yusef Abu Rish ved Nasser-sykehuset i Khan Yunis.

To andre ble drept da jeepen deres ble beskutt fra fly, melder nyhetsbyrået AFP.

Minst 55 av dem som ble såret ved Khan Yunis, var utsatt for granater med hvitt fosfor, som det er forbudt i henhold til folkeretten å bruke mot sivilpersoner, men som er tillatt for å røyklegge områder.

- Brent over hele kroppen
- Disse menneskene ble brent over hele kroppen på en måte som bare kan skyldes hvitt fosfor, sier Rish. Påstanden ble bekreftet av doktor Muawiya Hassanein, som er sjef for Gazas ambulansetjenester.

Han sier at slike våpen også ved andre anledninger er blitt brukt av Israel under militæroffensiven på Gazastripen.

- Bruker ikke hvitt fosfor

Israel avviser anklagene. En talskvinne for hæren sier at Israel ikke bruker hvitt fosfor, og at alle våpen de har, er i henhold til folkeretten.

Tre palestinere drept i natt

Minst 850 mennesker er drept og rundt 3.500 såret hittil siden offensiven begynte i romjula. (NTB-AFP).

 DEMONSTRASJONER HJEMME:  Israelsk politiet passer på en demonstrasjon i Tel Aviv lørdag kveld der israelere demonstrerte mot egne myndigheters krigføring på Gazastripen. Foto: REUTERS/SCANPIX.
DEMONSTRASJONER HJEMME: Israelsk politiet passer på en demonstrasjon i Tel Aviv lørdag kveld der israelere demonstrerte mot egne myndigheters krigføring på Gazastripen. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
GODKJENT: Dette bildet med to israelske soldater inne på Gazastripen, distribuerte det israelske forsvaret selv til internasjonale medier lørdag. Bildet er tatt ferdag.